Jordan Pickford: Artık daha sakinim!

Jordan Pickford, oyuna zihinsel olarak başarılı bir şekilde çalışma sonrası bu sezon daha sakin oynayacağına inanıyor.

SPOR 27.09.2019, 10:27 27.09.2019, 13:35
Jordan Pickford: Artık daha sakinim!

Everton ve İngiltere millî takımında, takımına mal olan bir dizi hatadan sonra Marco Silva tarafından Pickford, duygularını kontrol altına alması tarafından uyarıldı. Bu uyarı sonrası hatalarından ders aldığını açıkladı.

Pickford, cumartesi günü Manchester City-Everton maçı öncesi "Geçen sezon birkaç hata yaptım. Her zaman arkadan oynama ile bir şeyleri bir sonraki seviyeye nasıl getirebileceğimi düşünmüştüm. Çok daha fazla sakinlik gösterdim. Herkes sahada deli gibi gözüktüğümü söylüyor ama tek isteğim en iyisi olmak ve en iyi durumdaysam takıma yardım ediyorum. Kızgınım gibi gözüküyor ama aslında takıma bağırıyorum. Eleştiri olarak değil; onlara rehberlik yapıyorum. Herkese kızgınım gibi geliyor ama sakin olmaya çalışıyorum ve sanırım bunu başardım." dedi.

Bu sezon formunu geliştirmesine rağmen Pickford'un, Sheffield United maçında yaptığı sert davranışlar ile Everton'un 2-0 yenilgisinde hedef doğrudan kendisine yöneltildi.

25 yaşındaki oyuncu maç sonrası Callum Robinson tarafından kasıtlı olarak engellendiğini iddia etti ve "Önce faul olduğunu, sonra VAR'ın bana yardım edeceğini düşündüm. VAR orada olmasaydı, net bir faul uçmuş mu olacaktı? " dedi.

VAR Pickford'un yardımına yetişemezken, bu sezon Premier Lig'de uygulanma biçiminden etkilendiğini belirtti. "Neden sadece krikette olduğu gibi yapamıyoruz. İncelememiz gereken iki şey var ve bunun kötü bir fikir olduğunu sanmıyorum. Bir faul olduğunu düşünürsek, bunu gözden geçirebiliriz." dedi. Bazen kendimi oyun devam ederken hakeme sorular sorarken görüyorum. Kötü bir şekilde değil sadece öğreniyorum." dedi.

En pahalı üçüncü kaleci

1994 doğumlu genç file bekçisi, Sunderland altyapısında futbol kariyerine başladı. 2017 yılında Premier Lig'de çıkmış olduğu 29 maçın 4'ünü kalesinde gol görmeden tamamladı. Bu başarısı ile 15 Haziran 2017 tarihinde Premier Lig ekiplerinden Everton ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Ödenmiş olan 25 milyon sterlin ile tarihin en pahalı üçüncü kalecisi oldu.

2017 yılında ilk kez Almanya maçında millî formayı giydi.

İngiliz kaleci Pickford'un başarı sırrı ise rakip oyunculardan penaltı kullanması muhtemel olanların isimlerini ve hangi köşeye nasıl vuruş yaptıklarını su şişesine yazması.

Bu taktiği ile İngiltere Millî Takımı'nın penaltılara kalan karşılaşmalarda büyük oranda başarı göstermesini sağladı.

Yorumlar (0)