Jokey Robert Winston emekli oldu

2017 İngiltere Şampiyonu jokey Robert Winston, binicilikten emekli olduğunu açıkladı.

SPOR 11.09.2019, 14:58
Jokey Robert Winston emekli oldu

Grup 1 yarışını kazanan jokey, bu kararı almasında yarış sayısının eksikliğinin yanı sıra fiziğiyle ilgili problemlerle beraber birçok farklı etmenin rol oynadığını ifade etti.  

Winston kısa bir süre önce atları rehabilite eden yeni bir işletme kurarken, bir yandan da gözünü yarış cephesinde tutmaya devam ediyor.

Çarşamba sabahı Winston yaptığı açıklamada, "Bugün itibariyle bitirdim" ifadesini kullanarak, "Son birkaç yıl Librisa Breeze gibi atlar beni bir süre devam ettirdi ancak birkaç yıl önce yeterli gelmediler. Bu sebeplerin birleşmesinin yanı sıra binişte olan eksikliklerim, ağırlığımla ilgili problemler ve 5 yıl önce yaşamış olduğum ciddi sakatlanmalarda etkili oldu. Sorunlarım hâlâ devam ediyor ve yakın zamanda boynum ile alakalı bir sorun daha yaşadım. İşlerin bu şekilde devam etmesini istemediğim için nişanlım Victoria ile beraber atları rehabilite eden bir iş kurduk. " dedi.

Kariyeri boyunca birinci sınıf atlara binen Winston, 2017 yılında İngiltere'de düzenlenen şampiyonada Librisa Breeze adlı at ile dikkatleri üzerine çekti.

1999 yılında İngiliz düz yarış şampiyonu çırağı olan Winston, 2004 yılında Magical Romance'ta Grup 1 Cheveley Park Stakes'i kazananı oldu. Lester Ödülü'nü 2016 ylında aldı.

2017 yılında ise İngiltere Şampiyonasında atı Librisa Breeze ile birinciliğin sahibi oldu.

Yorumlar (0)