Joachim Löw’den, Türkiye A Milli Futbol Takımı’na sert “ret” 

Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından Hamit Altıntop’un, Almanya Milli Takımı teknik direktörlüğünü bırakan Joachim Löw’e teklif götürdüğü fakat Löw’ün bu teklifi kesin kararla reddettiği ortaya çıktı. 

SPOR 14.09.2021, 11:11
Joachim Löw’den, Türkiye A Milli Futbol Takımı’na sert “ret” 

Hollanda maçından büyük bir yenilgiyle ayrılan A Milli Futbol Takımı, tepkileri üzerine çekmiş; TFF de Şenol Güneş ile yollarını ayırdıklarını açıklamıştı. Ekim ve kasım aylarında toplam 4 adet milli maça çıkacak olan takım için profesyonel teknik direktör arayışına giren TFF, teknik adam seçim görevini büyük oranla A Milli Futbol Takımı sorumlusu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop’a devretmişti. 

Geçtiğimiz hafta Okan Buruk ile anlaşmaya varılmak üzere olduğunu açıklayan kurumun aklında farklı isimler de olduğu hatta Hamit Altıntop’un, Almanya Milli Takımı teknik direktörlüğünden ayrılan Joachim Löw’e teklif götürdüğü ortaya çıktı. 



“4 maçlık görev düşünmem” 

Altıntop ile Löw arasındaki görüşmeden istenen sonucun çıkmadığını bildiren TFF yetkilileri, Löw’ün, “Şu anda dinleniyorum. 4 maçlık bir görev de düşünmüyorum. Önce grup karlışamalarını tamamlayın. İsterseniz sonrasında tekrar görüşürüz.” dediği ortaya çıktı. 



Diğer adaylara yoğunlaşıldı 

Löw defterini kapatan TFF’nin diğer adaylar ile görüştüğü ortaya çıkarken aday listesinin geniş olduğu belirtildi. Başarılı teknik adam Jürgen Klinsmann’ı da listesinde tutan TFF’den sızdırılan bilgiye göre Klinsmann ile yapılan görüşmeler oldukça olumlu geçti.  

Klinsmann, 2004-2006 seneleri arasında Almanya A Milli Takımı’nı çalıştırmış ve Joachim Löw de kendisinin yardımcılığını üstlenmişti. 2006 Dünya Kupası’nda gelen üçüncülüğün ardından Klinsmann, buradaki görevini bırakarak Bayern Münih’in direktörlüğünü üstlenmiş ve ardından da ABD Milli Takımı’na geçiş yapmıştı. 



Son sözü Hamit Altıntop söyleyecek 

Jürgen Klinsmann, Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Çağdaş Atan ve Aykut Kocaman’ın bulunduğu federasyon listesi ile görüşmelerin yapıldığı bildirilmesine karşın son karar, Hamit Altıntop’tan gelecek. 

Yorumlar (0)