Jeremy Lin'den Trump'a ırkçılık tepkisi...

NBA ekiplerinden Toronto Raptors'ın eski yıldızı Jeremy Lin, ABD Başkanı Donald Trump'a büyük tepki gösterdi.

SPOR 20.03.2020, 13:07
Jeremy Lin'den Trump'a ırkçılık tepkisi...

Jeremy Lin, ABD Başkanı Trump'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, “ABD, Çin virüsünden etkilenen bilhassa hava yolu ve diğerleri gibi endüstrileri güçlü bir şekilde destekleyecek. Her zamankinden daha güçlü olacağız!” açıklamasının ırkçılık içerdiğini belirterek tepki gösterdi.

Sosyal medya adresinden açıklama yapan Lin, “Alman Kızamığı ya da İspanyol Gribi de duymak istemiyorum. Tek bildiğim bu açıklama Asya kökenli ABD’lilere sözlü ve fiziksel saldırı olarak geri dönüyor. Ben tarihte verilen isimlere takılmıyorum. Sadece Çin karşıtı bu ince mesajın, Asyalı insanlara karşı nefreti arttırdığını biliyorum” dedi.

Tayvan asıllı Amerikalı oyuncu Lin, geçtiğimiz yılı Toronto Raptors'la NBA şampiyonu olarak tamamlarken, bu sezon Çin ekiplerinden Beijing Ducks'a transfer olmuştu.

Tepkiler sonrası Trump kendini savunmuştu

ABD Başkanı ise gelen tepkiler sonrası hastalığın Çin'de çıktığını söylerek o nedenle "Çin Virüsü" dediğini ifade etmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'de hastalığın bir ülke adıyla anılmasının büyük bir yanlış olduğunu belirtti.

Gelişmeler üzerine açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Çin'in Trump'ın sözlerinden dolayı büyük öfke duyduğunu açıklamıştı.

Yorumlar (0)