Japonya'ya soğuk duş

Dünya Kupası E Grubu'nda oynadığı ilk maçta turnuvanın favorilerinden Almanya'yı 2-1 mağlup eden Japonya, ikinci grup mücadelesinde Kosta Rika'ya 1-0 yenildi. Grupta gözler bu akşam oynanacak İspanya-Almanya maçına çevrildi.

SPOR 27.11.2022, 16:07 Hakan Öksüz
Japonya'ya soğuk duş

Katar'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası tüm heyecanıyla sürüyor. İspanya ve Almanya'nın da yer aldığı zorlu E Grubu'nda mücadele eden Jopanya, turnuvadaki ikinci maçında Kosta Rika ile karşılaştı. 

Kosta Rika, şansını son maça taşımak için sahaya çıktı

Grupta oynadığı ilk maçta Almanya'yı 2-1'lik skorla geçen Japonya, Kosta Rika'yı da mağlup ederek puanını 6'ya yükseltmek istedi. İlk grup maçında turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen İspanya'ya 7-0 yenilen Kosta Rika ise umutlarını bir sonraki karşılaşmaya taşımak için sahaya 3 puan parolasıyla çıktı.

İlk yarıda iki takım da etkisiz kaldı

İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönettiği karşılaşma, 41 bin 479 seyirci tarafından stadyumdan takip edildi. Karşılaşmanın ilk yarısında rakip kalede etkili ataklar üretemeyen iki takım, soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti. İkinci yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Japonya, karşılaşmanın son bölümünde kalesinde golü gördü.

Fuller, Kosta Rika'yı uçurdu

Dakikalar 81'i gösterirken sahneye çıkan Keysher Fuller, Kosta Rika'yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 88'de Kamada ile gole yaklaşan Japonya, bu fırsatı da harcayınca mücadele Kosta Rika'nın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Bu sonucun ardından Kosta Rika puanını 3'e yükseltti, Japonya ise 3 puanda kaldı. 

Grubun diğer maçında bu akşam saat 22.00'de Almanya ile İspanya kozlarını paylaşacak. Almanya'nın kazanması halinde gruptaki takımların puanları eşitlenecek. Grubun son maçlarında İspanya-Japonya ile Almanya-Kosta Rika mücadeleleri oynanacak.

Yorumlar (0)