İtalyanlardan Vedat Muriç'e: Para israfısın!

Fenerbahçe'den Lazio'ya transfer olan ve henüz gol kaydedemeyen Vedat Muriç'e İtalyanlardan sert tepki geldi. İtalyanlar, Kosovalı futbolcuyu "para israfı" olarak nitelendirdi. 

SPOR 05.11.2020, 11:52
İtalyanlardan Vedat Muriç'e: Para israfısın!

Fenerbahçe, Kosovalı golcü Vedat Muriç'i İtalyan ekibi Lazio'ya satmıştı.

17.5 milyon Euro'ya satılan 26 yaşındaki futbolcu, kendisinden beklenen performansı gösteremedi. Vedat Muriç, toplam 6 mücadelede yer almasına rağmen henüz gol kaydedemedi. 

Felipe Caicedo, Zenit mücadelesinde Kosovalı golcünün yerine oyuna dâhil olarak Lazio'ya beraberliği getiren golü atmayı başardı.

Kosovalı golcünün 6 mücadelede hiç gol atamaması İtalyanların tepkisine neden oldu. 

"Tehlike yaratamadı"

Calcio Mercato, Vedat Muriç'in Torina mücadelesinde iyi bir performans sergilediğini ancak Zenit maçında yalnızca birkaç pozisyonda etkili olabildiğini ifade etti.

26 yaşındaki oyuncunun bir defa sol ayağı ile bir defa da kafası ile şut çektiğini aktaran Calcio Mercato, söz konusu şutların karşı takım için herhangi bir tehlike yaratamadığına dikkat çekti. Calcio Mercato, Vedat Muriç'in yerine oyuna dâhil olan Felipe Caicedo'nun gol attığını ve İtalyan ekibinin kaderini belirlediğini kaydetti. 

"Yüzde 100'ünü veremedi"

Goal Italia da Vedat Muriç'in henüz performans olarak yüzde 100'ünü veremediğini, bazı pozisyonlarda etkili olduğunu ancak yine de tehlike yaratmayı başaramadığını ifade etti. 

"İz bırakamadı"

Gazeta Blic de 26 yaşındaki futbolcunun 60 dakika boyunca Zenit mücadelesinde top koşturduğunu ancak hiçbir şekilde iz bırakamadığını ve gol kaydedemediğini belirtti. 

"Öngörü sıkıntısı yaşadı"

Vedat Muriç'e karşı daha ılımlı bir tavır sergileyen Lazio News ise Kosovalı golcünün Torino mücadelesinde iyi performans sergilediğini, aynı şekilde Zenit maçında da etkili olduğunu ifade etti.

26 yaşındaki futbolcunun ofansif manevranın kalbinde bulunduğunu ileri süren Lazio News, söz konusu oyuncunun bazen öngörü anlamında sıkıntı yaşadığını kaydetti. 

Lazio taraftarları da Vedat Muriç'e oldukça sert tepki gösterdi. 

Kosovalı golcünün sezon başından beri yalnızca bir defa kaleye şut çekebildiğini belirten taraftarlar, 26 yaşındaki oyuncu için verilen paranın Felipe Caicedo'nun fiziği ve psikolojisi için harcanması gerektiğini ifade ettiler.

"Para israfı"

Vedat Muriç'i "para israfı" olarak nitelendiren taraftarlar, Lazio Teknik Direktörü Simone Inzaghi'nin kendisini ciddi anlamda isteyip istemediğini merak ettiklerini dile getirdiler.

"Uzun boylu ama..."

Kosovoalı golcüyü sevmediklerini kaydeden taraftarlar, 26 yaşındaki futbolcunun uzun boylu olmasına rağmen hava topu bile kazandırmayı başaramadığını belirttiler.  

Yorumlar (0)