İtalyan FIBA hakemlerinden Covid-19'a geçiş yok!

Uluslararası Basketbol Federasyonu'nun (FIBA) İtalyan hakemleri Guido Giovannetti ve Silvia Marziali, koronavirüsle mücadele için esas meslekleri olan doktorluğa döndüler.

SPOR 02.04.2020, 15:37
İtalyan FIBA hakemlerinden Covid-19'a geçiş yok!

Covid-19'un en çok etkilediği ülkelerden olan İtalya'da sağlık çalışanları gece gündüz çalışırken onlara bir destekte ana meslekleri doktorluk olan FIBA hakemleri Guido Giovannetti ve Silvia Marziali'den geldi. İki hakemde bu dönemde hakmeliğe ara verip doktorluğa geri dönüş yaptılar.

FIBA'nın internet sitesine konuşan Giovannetti, ülkenin zorlu bir dönemden geçtiğini belirterek, "İtalya'da hükümet doktorlardan daha fazla yardım istiyor. Bari Hastanesinde çalışıyorum. Daha önce kardiyoloji departmanındaydım ama şimdi koronavirüs hastaları için farklı bir bölüme taşındık. Korkumuz güneyde durumun azalmaması ve belki de kuzeyden güneye geçen insanların virüsü yaymış olmaları. Ne zaman biteceğini bilemiyoruz ama rakamlar arttığını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Basketbolun kendisi için bir tutku olduğunu söyleyen Giovannetti, herkesin temel işi dışında bir tutkusu olması gerektiğini söyledi.

Roma'da ki acil servislerde çalıştığını belirten Marziali ise,  "Doktor olduğunuzda bir söz veriyorsunuz ve çalışırken bu sözü yerine getiriyor olmaktan gurur duyuyorsunuz. Koronavirüs salgını başladığında gerçekten yardım etmek istedim. Ne olduğu önemli değildi, elimden geleni yapardım. İşimiz her zaman zor ve hep uzun vardiyalarla çalışıyoruz. Ancak şimdi korkumuz daha büyük çünkü virüsü ailemize getirebiliriz ve başkaları da enfekte olabilir." ifadelerini kullandı.

Avrupa'yı basketbol sayesinde keşfettiğini söyleyen Marziali, basketbol olmasaydı şu an olduğu kişi olamayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)