İtalyan efsanesi Dino Zoff, İtalya-Türkiye maçını değerlendirdi 

İtalya’nın efsanevi futbolcularından biri olan Dino Zoff, 12 Haziran’da oynanacak İtalya-Türkiye maçı için değerlendirmelerde bulundu. 

SPOR 08.06.2021, 15:44 09.06.2021, 12:50
İtalyan efsanesi Dino Zoff, İtalya-Türkiye maçını değerlendirdi 

İtalya’nın dünyaca ünlü futbolcusu Dino Zoff, 2020’de oynanması gereken fakat salgın dolayısıyla 2021 yaz mevsimine ertelenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2020) İtalya-Türkiye ayağı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 12 Haziran 2021 Cumartesi günü Roma Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilecek olan maçta salgın tedbirleri dolayısıyla az seyirci yer alacak. Zoff, bu durumun İtalya için avantaj olduğunu belirtti.

1968 senesinde İtalya’nın ilk ve son Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazandığı sırada takımda olan ve 2000 senesindeki şampiyonada ise İtalya milli takımının teknik direktörlük görevini yürüten Zoff, EURO 2020 için değerlendirmeleri sırasında 11 Haziran 2000 tarihinde, kendisi milli takımın başındayken, Türkiye ve İtalya’nın yine karşılaştığını ve o dönemde kazandıklarını fakat kolay olmadığını aktardı: “O maçı kazanmıştık ama bizim için kolay olmamıştı çünkü Türkiye de çok iyi oynamıştı. Biz, kendi açımızdan uğraştıysak da iyi bir oyun ortaya koyamamıştık fakat Türkiye’nin performansı oldukça iyiydi.”



“Altın gol” ağlarla buluşmuştu

EURO 2000’deki Türkiye-İtalya karşılaşmasında İtalya, her ne kadar Türkiye’yi Filippo Inzaghi ve Antonio Conte’nin golleriyle 2-1 yense de Fransa’nın son dakikalarda bulduğu golle Avrupa ikincisi olmuştu. Bu konuya değinen Zoff: ”Biz o şampiyonayı atılan ‘altın gol’ ile kaybetmedik. Biz o turnuvayı, Fransa’nın Wiltord ile bulduğu beraberlik golü ile kaybettik. Sonrasında da bu golü karşılamak için gereken gücü bulamadık. O maçta fırsatlar yakalamıştık. Farkı daha da artırabilirdik fakat biraz da kader.”

“İtalya’yı avantajlı görüyorum”

Zoff: “EURO 2020 karşılaşmasında İtalya’yı biraz daha şanslı görüyorum. Bana göre İtalya, bu turnuvanın favorilerinden biri. Son dönemlerde hem hazırlık hem de eleme maçlarında iyi iş çıkardık. Bence iyi sonuçlar alabilecek kapasite var. Fakat kazanmak için de pek çok bileşenin bir arada bulunması gerekir. Tribünlerde İtalya taraftarının olması ve Türkiye taraftarlarının az olması İtalya için avantaj. Fakat İtalya’da oynayan iyi Türk futbolcular var. Onlar da Türkiye için avantaj sağlayacaktır.”



Serie A değerlendirmesi

Dino Zoff, ülkesindeki Serie A’yı da değerlendirdi: “9 sene boyunca üst üste şampiyon olan Juventus’un serisine Inter son verdi. Fakat ben bunu Inter için olağanüstü bir başarı olarak kabul etmiyorum. Inter, başlangıçta İtalya Kupası’ndan elendi. Inter ve teknik direktörü Antonio Conte’nin ayrılışını da mantıklı bulmuyorum.” 

Yorumlar (0)