İtalya futbolunda ırkçılık skandalı devam ediyor!

Roma Kulübü, Sampdoria-Roma karşılaşmasında sarı-kırmızılı taraftarların Ronaldo Vieira'ya yapılan ırkçı saldırılardan dolayı özür diledi.

SPOR 21.10.2019, 09:09 21.10.2019, 09:16
İtalya futbolunda ırkçılık skandalı devam ediyor!

Seria A ekiplerinden Roma, konuk olduğu karşılaşmada  kendi seyircisinin Sampdorialı Ronaldo Vieira'ya karşı yapmış olduğu ırkçı saldırılardan dolayı özür diledi.

İtalya Liginin 8. hafta karşılaşmalarında, Cenova takımı deplasmanda destek olmak için giden 2 bin kadar Romalı taraftar, yeni bir ırkçılık vakasına damga vurdu.

Sampdoria takımında oynamakta olan Gine Bissau asıllı İngilizgenç youncu Vieira, maçın her iki yarısında da Romalı taraftarların ırkçı tezahüratları karşısında oldukça zor durumda kaldı.

Karşılaşmadanın ardından kulüp, Twitter hesabından bir özür paylaşımı yaptı.

Roma kulübü bu paylaşımında, "Roma, Ronaldo Vieira'dan maruz kaldığı ırkçı tezahüratlar nedeniyle özür diler. Kulübümüz, ırkçılığa hiçbir şekilde tolerans gösteremez ve ırkçı hakaretlerden sorumlu olanların tespit edilmesi, aynı zamanda statlara girişinin yasaklanması konusunda ilgili yetkilileri desteklemektedir." ifadelere yer verdi.

İtalya ekibinde, çok kısa bir süre öncede Brezilyalı oyuncu Juan Jesus'a da ırkçı sözlerle saldıran bir taraftarının ömür boyu tribünlerden uzak kalması için yasal işlemler başlamıştı.

Yorumlar (0)