İtalya'da Ronaldo tartışmaları devam ediyor!

Juventus'ta forma giymekte olan yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun dünkü Milan karşılaşmasının 55. dakikasında oyundan alınması ve buna tepki olarak Portekizli futbolcunun stadı terk etmesi tartışmaların odak noktası oldu.

SPOR 11.11.2019, 17:52 11.11.2019, 17:53
İtalya'da Ronaldo tartışmaları devam ediyor!

Serie A'da 12. haftasında oynanan önemli maçta Juventus, evinde ağırladığı Milan'ı oyuna 55. dakikada Ronaldo'nun yerine giren Arjantinli Paulo Dybala’nın attığı golle yenmesine rağmen, bu karşılaşma başka bir konuyla gündemde yer aldı.

Juventus’un hafta içinde Lokomotiv Moskova ile deplasmanda oynayıp 2-1 yendiği Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında dizindeki sakatlık sebebiyle oyundan 81. dakikada çıkarılan ve yedek kulübesine gönderilen Ronaldo’nun, dün oynanan karşılaşmada Juventus Teknik Direktörü Maurizio Sarri’nin kararıyla oyundan çıkarıldıktan sonra stadı terk etmesi, İtalyan spor kamuoyunun gündeminin bir numaralı maddesi haline geldi.

ronaldo ile ilgili görsel sonucu

La Gazzetta dello Sport’ta yer alan haberde Sarri'nin Moskova’dan sonra dün de Ronaldo’yu çıkartarak, cesaret gerektiren bir karar verdiği ifade edilirken, Ronaldo’yu oyundan almanın kolay bir iş olmadığı bununla beraber Sarri'nin de öylesine bir teknik direktör olmadığı yazıldı.

Corriere dello Sport gazetesindeki haberde, Sarri'nin Ronaldo'yu erken çıkartarak riske girdiğini ancak, yerine oyuna dahil ettiği Dybala’nın galibiyeti getiren golü kaydetmesiyle taktik değişikliğinde haklı çıktığı belirtildi.

ronaldo ile ilgili görsel sonucu

Gazetede yer alan bir başka haberde, Portekizli dudak okuma uzmanlarının, Ronaldo’nun hocasına yönelik olduğu tahmin edilen ağır küfürler sarf ettiği yazıldı. Maçtan çıkarken söylendiği görülen Ronaldo ise bugün Instagram hesabından maç hakkında yaptığı paylaşımda, "Zor maç, önemli zafer" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı Sarri ise karşılaşmadan sonra düzenlediği basın toplantısında Ronaldo’yu çıkarması hakkında, "Ronaldo ile ilgili bir problem görmüyorum. Aksine ona teşekkür etmeliyiz çünkü, fiziki durumu çok iyi olmasa da oynadı. Onu değiştirmeyi tercih ettim çünkü iyi değildi. Eğer sinirlendiyse buna, bu normaldir. Burada bir tolerans gerekiyor, her oyuncu oyundan alındıktan sonraki 5 dakikada kızgın olur. Bu bir antrenörün de hoşuna gider aslında. Aksi durumda endişe ederim." ifadelerini kullandı.

sarri ile ilgili görsel sonucu

Capello'dan Sarri'ye destek geldi

İtalyan teknik direktör Fabio Capello da karşılaşma hakkında konuştuğu bir televizyon programında Sarri’ye destek vererek, “Ronaldo, üç senedir top süremiyor. İyi değil. Sarri, cesaretle bu değişikliği yaptı ki, bu değişiklikle maçı kazandı.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Bir televizyon kanalında karşılaşmaları değerlendiren Roma'nın eski efsanesi Antonio Cassano'dan da buna benzer bir durumu kendiside yaşadığını ifade ederek, "Ronaldo, maçın bitiminden 3 dakika önce stattan ayrıldı mı? Bunu yapamaz çünkü, maç sonunda doping kontrolü var. Dikkat etmek gerekir. 12 sene önce Capello, Roma-Lazio maçında beni oyundan almıştı. Ben de bastım eve gittim. Ancak sonra stada dönmek zorunda kaldım çünkü, maç sonu doping testine seçilmiştim. Eğer gitmeseydim 2 yıl diskalifiye olabilirdim." diye konuştu.
.

Yorumlar (0)