İtalya basınında A Millî Takım: Türk Duvarı

İtalyan basını, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) gruplarında İtalya'nın eşleştiği Türkiye'nin genç bir ekipten oluştuğuna ve eleme grubunda yalnızca üç gol yediğine dikkati çekerek, Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü ikilisinin defansta adeta duvar ördüğünü belirtti.

SPOR 01.12.2019, 12:55
İtalya basınında A Millî Takım: Türk Duvarı

2020 Avrupa Şampiyonası'nın dün Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleşen kura çekiminin ardından İtalyan basını, "Gök mavililer" olarak andıkları milli takımları açısından kuraya olumlu yorum yaparken, A Millî Takım'ın İtalya'da top koşturan oyuncu sayısına dikkat çekildi.

Ülkenin önde gelen spor gazeteleri arasında yer alan La Gazzetta dello Sport, İtalya'nın eski millî futbolcu Francesco Totti'nin elinden iyi bir kura çekerek, "Ölüm grubu" olarak adlandırılan Almanya, Fransa ve Portekiz'in bul8unduğu F Grubu'na kıyasla Türkiye, İsviçre ve Galler'in bulunduğu A Grubu'na düştüğü yazıldı. 

Türkiye'nin kadro olarak gençlerden oluştuğu vurgulanırken, EURO 2020 Elemeleri'nde yalnızca 3 gol yediğine işaret edilerek, "Gençleşmiş Türkiye, Fransa'ya yenilmezken (1 galibiyet, 1 beraberlik), eleme grubunda Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü'den oluşan 'Türk Duvarı' sayesinde sadece 3 gol yedi." ifadeleri yer aldı.

merih çağlar ile ilgili görsel sonucu

Ayrıca Türkiye'nin Serie A'da oynayan futbolcuları Hakan Çalhanoğlu (Milan), Cengiz Ünder (Roma) ve Merih Demiral'dan (Juventus) "İtalyanlar" olarak bahsederken, daha önce Inter'de oynayan ve "Veteran" olarak anılan Emre Belözoğlu'nun da İtalyan futbolunu yakından tanıdığı dile getirildi.

İtalya'nın Türkiye ile daha önce 10 maç yaptığına ve bu karşılaşmalarda 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak hiç yenilmediği üzerinde duruldu.

Gazetede, teknik direktör Şenol Güneş'in Türk Milli Takımı'nı 2002'de dünya üçüncülüğüne taşıdığı hatırlatılırken, Türkiye ile İtalya'nın 2000'deki Avrupa Şampiyonası'nda karşılaştığı ve o maçı İtalya'nın 2-1 kazandığı anımsatıldı.
Haberde, İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin, "Dengeli bir kura. Olimpiyat Stadı'nın dolmasını bekliyorum. Türkleri çok iyi tanıyorum, çok iyi bir takım." şeklindeki kura sonrası değerlendirmelerde yer aldı.

Corriere dello Sport gazetesi de İtalya Milli Takımı'nın, 12 Haziran'da EURO 2020 açılışını, daha önce 10 karşılaşmada 7 galibiyet, 3 beraberlik aldığı ve kadrosunda Cengiz Ünder ile Hakan Çalhanoğlu'nu bulunduran genç bir kadroya sahip Türkiye ile yapacağını belirtti. 

Ay-yıldızlı ekibin EURO 2020 Elemeleri'nde 10 maçta kalesinde sadece 3 gol gördüğünün altını çizdi. 

Gazetenin haberinde, "Eski Alman milli oyuncu Philipp Lahm, 3. torbadan grubumuza Türkiye'yi çekerek, bizim 12 Haziran'da Olimpiyat Stadı'nda Cristiano Ronaldo'nun hayaletini görme korkumuzu kesti attı. Bu şekilde, Cengiz Ünder ve arkadaşlarına saygılı olmakla birlikte heyecan verici bir başlangıç olacak." denildi.


.

Yorumlar (0)