İstiklal Marşı'nı ezbere okumuştu, şimdi Fair Play'e aday!

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play İcra Kurulu, Fenerbahçe'nin Alman futbolcusu Max Kruse'u davranış kategorisinde 2019 Dünya ve Türkiye Fair Play ödüllerinde aday olarak gösterildi.

SPOR 03.10.2019, 10:40 03.10.2019, 10:57
İstiklal Marşı'nı ezbere okumuştu, şimdi Fair Play'e aday!

Dünya Fair Play Konseyi Üyesi ve TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, sarı-kırmızılı takım ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Lig'in 6. hafta karşılaşmasında çok kısa bir süre önce Türkiye'ye gelmesine rağmen İstiklal Marşı'nı okuyup tüm dikkatleri üzerine çekerek ilgi odağı olan ve büyük alkışlar alan Kruse'un, TMOK Fair Play İcra Kurulu tarafından davranış dalında 2019 Dünya ve Türkiye Fair Play ödüllerinde aday olmasına karar verildi.

Arıpınar, Dünya Fair Play Konseyi'nin 2020 yılının Şubat ayında Budapeşte'de yapılacak olan toplantıda bir karara varacağını, Türkiye Fair Play ödülünü kazanan ismin 2020 Nisan ayında açıklanacağını söyleyerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Dünyaya örnek olacak bir davranış olduğu için hem Kruse'u kutluyoruz hem de aday gösteriyoruz. Dileğimiz hem Türkiye hem dünya ödülünü almasıdır. İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra röportajında Kruse 'Ben Türk halkına saygı göstermek için yaptım. Türkiye ve Türk takımında oynuyorum' dedi. Bugüne kadar böyle bir örnek yok, centilmenlik, efendilik örneği yok"

Yorumlar (0)