İşte Zeki Çelik'in yeni takımı!

Fransa Ligue 1'de Lille ile şampiyonluk sevinci yaşayan Zeki Çelik yuvadan ayrıldı. İşte deneyimli savunmacı Zeki Çelik'in 4 yıllık anlaşmaya vardığı yeni Avrupa kulübü...

SPOR 05.07.2022, 13:08 06.07.2022, 08:54 Hakan Öksüz
İşte Zeki Çelik'in yeni takımı!

Milli futbolcular Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz ile birlikte Fransız ekibi Lille'de şampiyonluk sevinci yaşayan savunma oyuncusu Zeki Çelik, takımından ayrıldı. 25 yaşındaki sağ bekin tercihi, İtalya Ligi Seria A oldu. Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Roma, milli oyuncuyu kadrosuna kattı.

4 yıllığına Roma ile anlaştı

Yetenekli defans oyuncusunun transferine dair bilgi veren Roma Kulübü, Zeki Çelik ile 4 yıllığına anlaştıklarını duyurdu. Zeki Çelik'in, Roma'daki forma numarasının 19 olacağı öğrenildi. Mayıs ayında finalde karşılaştığı Feyenoord'u yenerek UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin kazanan Roma ile anlaşan Zeki Çelik'in oldukça mutlu olduğu görüldü.

"Sahada savaşı asla bırakmam"

Jose Mourinho gibi bir hoca ile çalışacak olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ataran Çelik, "Roma, kendini kanıtlamış büyük bir kulüp. Hırsım oldukça yüksek. Bu forma ile başarılar kazanmak istiyorum. Tamamen futbola konsantre haldeyim. Sahada beni her zaman mücadele ederken göreceksiniz. Sahada savaşı asla bırakmam." dedi.

Tiago Pinto: "Hem genç hem de tecrübeli"

Zeki Çelik gibi hem genç hem de yetenekli bir defans oyuncusunu kadrolarına katmalarının önemli olduğuna değinen Roma Genel Menajeri Tiago Pinto, "Bizi seçerken oldukça kararlıydı. Bu bizi sevindirdi. Uluslararası deneyimi oldukça fazla, üstelik oldukça genç. Zeki'yi renklerimize bağlayarak kadro derinliğimizi artırmış olduk." ifadelerini kullandı.

Bursaspor altyapısında yetişti

Türkiye A Milli Takımı'nın formasını da terleten Zeki Çelik, Bursaspor'un altyapısında yetişti. 2016'da İstanbulspor'a giden Zeki Çelik, performansı ile Avrupa kulüplerinin ilgisini çekti. 2018'de 2,5 milyon avroluk bonservis bedeliyle Fransız ekibi Lille'e giden milli oyuncu, 2020-2021 sezonunda takımıyla Ligue 1 şampiyonu oldu.

Yorumlar (0)