İşte yeni spor yasası!

TBMM'nin onaylayarak yasalaştırdığı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu, kulüpler ve yöneticileri ile ilgili önemli kararlar içeriyor. İşte yeni spor yasası!

SPOR 22.04.2022, 22:10 24.04.2022, 09:05 Hakan Öksüz
İşte yeni spor yasası!

Kulüp başkanlarının karşı çıkmasına rağmen Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu, TBMM tarafından kabul edildi. Peki bu spor kanunu, ne gibi hükümler içeriyor?

Spor kulüpleri, dernek statüsünden çıkacak

Yasaya göre spor kulüpleri, dernek statüsünden çıkacak. Anonim şirketlere dönüştürülecek spor kulüpleri, Avrupa futboluna entegre edilecek. Böylece kulüp yöneticileri, kulüplerin zararından da sorumlu olacak. Bundan sonra kulüpler, konfederasyon benzeri üst kuruluşlar meydana getirebilecek.

Kulüpler, anonim şirketlere dönüşecek!

Kulüplerin anonim şirkete dönüşmesi, farklı bölgelerde şubeler açabilecekleri anlamına geliyor. Bir kulübün başkanı ve yöneticileri, yetkili oldukları dönemin borçlarından sorumlu olacak. 

Menajer komisyonu en fazla yüzde 5 olacak!

Menajerler ile futbolcular arasındaki sözleşmeler en fazla 2 yıllık olabilecek. Menajerlerin alacağı komisyonun, yüzde 3 ila 5 arasında olacağı kaydedildi. Spor Bakanlığı, spor federasyonlarının harcamalarını denetleyecek.

Yorumlar (0)