İşte Jorge Jesus'un kafasındaki oyun planı!

Yeni sezonda hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de Süper Lig'de başarı isteyen Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, yoğun antrenman programıyla takım kondisyonunu üst seviyeye çıkarmaya çalışıyor. Oyuncularla futbol dışı konularda da baş başa görüşen deneyimli hoca, "kazanan takım" kimliğini oturtmak istiyor. İşte Jesus'un antrenman günlüğü ve kafasındaki oyun planı...

SPOR 27.06.2022, 17:33 27.06.2022, 17:39 Hakan Öksüz
İşte Jorge Jesus'un kafasındaki oyun planı!

Önceki sezon teknik direktör İsmail Kartal döneminde çıkış yakalayan ancak şampiyon Trabzonspor'un ardından ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele etmeye hak kazandı. İkinci öne eleme turunda Ukrayna'nı Dinamo Kiev takımıyla eşleşen Fenerbahçe'nin ilk hedefi turu geçmek.

Portekizli teknik adam Jorge Jesus ile anlaşan sarı lacivertli yönetim, deneyimli hocanın, takımı hedeflere ulaştıracağına inanıyor. Gözünü hem Şampiyonlar Ligi gruplarına hem de gelecek sezon Süper Lig şampiyonluğuna diken Jorge Jesus, sadece takımı değil, tesisleri de değiştirdi.

"Kazanan takım" kimliğini oturtmak istiyor

Fenerbahçe'ye "kazanan takım" hüviyeti kazandırmak isteyen 67 yaşındaki teknik adam, futbolcuların düşünce yapısını da değiştirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Gelecek sezon hem Avrupa'da hem de Türkiye'de başarı elde edilebileceğini ifade eden Jesus, sık sık toplantı yaparak bu konuda konuda konuşma yapıyor.

Futbolcularla baş başa konuşmalar yapıyor

Futbolculara güven aşılamanın önemine değinen Jorge Jesus, yardımcılarını da buna teşvik ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmaları durumunda hem takım olarak hem de bireysel olarak önemli bir aşama kaydetmiş olacaklarını vurgulayan Jesus, futbolcularla baş başa konuşmalar yapmayı da ihmal etmiyor.

İlk hedef Dinamo Kiev!

Portekizli teknik adam, odaklanılması gereken ilk hedefin Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turunda 20-27 Temmuz'da yapılacak Dinamo Kiev maçları olduğunu belirtiyor. Takıma ağır bir antrenman programı hazırlayan Jorge Jesus, her oyuncunun kondisyonunu üst seviyeye çıkarmak istiyor. 

Oyuncularla çok yönlü bir ilişki kurmaya özen gösteren tecrübeli teknik adam, antrenman dışındaki zaman diliminde futbolun dışında konular seçiyor. Futbolcuların karakter özelliklerini, sevdikleri ve sevmedikleri şeyleri öğrenmeye çalışan Jorge Jesus, takım olgusunu yerleştirmenin önemine ilişkin yardımcılarını uyarıyor.

Hangi oyun sistemini tercih ediyor?

Portekizli hocanın saha dizilişi olarak 4-4-2 düzenini tercih ettiği öğrenildi. Oyunun gidişatına göre planlarını hızlı şekilde değiştiren Jesus, merkez orta sahadaki futbolcuların hem ofansif hem de defansif özellikler taşımasını istiyor. Genel olarak hücüm oyununu tercih eden deneyimli çalıştırıcı, hızlı oyun kurmanın ne kadar önemli olduğuyla ilgili konuşmalar yapıyor. Edinilen bilgilere göre Jesus, üçlü orta sahanın ileri ucundaki 10 numara pozisyonu için Lincoln'ü düşünüyor. 

Jesus'un öğrencileri, Tirana'yı 4-0 ile geçti

Sarı lacivertliler, sezon öncesi kampındaki hazırlıklar kapsamında Arnavutluk ekibi Tirana ile karşılaştı. Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde yapılan maç, sarı lacivertlilerin 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Golleri kaydeden isimler; Berisha, Novak, Pelkas ve Samatta oldu. Jesus'un 10 numarası Lincoln Henrique, 2 asist yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Yorumlar (0)