İşte Galatasaray'ın transfer planı!

Galatasaray kötü gidişata son vermek amacıyla, dört eski futbolcusunu geri getirmenin planlarını yapıyor.

SPOR 25.11.2019, 09:10 12.01.2020, 16:19
İşte Galatasaray'ın transfer planı!

Sezon başında Club Brugge’e kiralık olarak gönderilen Mbaye Diagne, Al Nassr’a kiralanan Maicon, Monaco’da oynayan Henry Onyekuru ve lisansı çıkarılmayan Martin Linnes, devre arasında yeniden Galatasaray forması giyecekler. Yönetime göre, teknik direktör Fatih Terim onayladığı takdirde, şu an itibariyle sarı-kırmızılı takımın önündeki en mantıklı seçenek bu gibi gözüküyor. Yöneticiler bu görüşlerinin sebeplerini şu şekilde sıralıyor:

Luyindama’nın sakatlığı tüm planları alt üst etti

Luyindama’nın sakatlık yaşayarak sezonu kapatmasından sonra Galatasaray’ın yüksek bonservis geliri elde edebileceği bir futbolcusu elinde kalmadı. Dolayısıyla UEFA’nın Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde getirdiği ‘sattığın kadar alacaksın’ kuralının uygulanma ihtimali kalmadı.

Yeni transferler vergi yükünü artıracak

Şu anda sözleşmeleri bulunan oyuncuları için yüzde 15 vergi ödeyen sarı-kırmızılı takım, 1 Aralık 2019 tarihinden itibaren yeni sözleşme yapacağı futbolcular için yüzde 40 vergi ödemek zorunda kalacak. 1 milyon Euro net kazancı olan yeni bir oyuncunun kulübe maliyeti en az 1.4 milyon euru civarında olacak.

Yeni yabancı oyuncular ‘ek maliyet’ getirecek

Diagne ve Maicon’un bonservisleri halen Galatasaray’da bulunuyor. Yabancı kontenjanı dolu olan takım yeni yabancılar aldığı taktirde, sezon sonu Diagne ve Maicon’un dönmesiyle beraber kadroda şişkinlik yaşanacak. Bu sefer bazı yabancı oyuncular, tazminat ödenerek gönderilecek ve bu da ek mali yükü beraberinde getirecek.

Stopere Maicon, santrfora Diagne

Luyindama ve Andone’nin uzun süre devam edecek olan sakatlığı, Kolombiyalı yıldız Falcao’nun halen takıma katılamaması devre arasında stoper ve santrfor takviyesi yapmak zorunda bıraktı. Hem maliyet hem de yabancı sınırlaması sebebiyle bu bölgelerdeki eksikler sezon başında kiralık olarak gönderilen Diagne ve Maicon ile tamamlanacak.

Linnes’e de takıma katılacak

Diagne ve Maicon geri geldiği takdirde, sakatlığı sebebiyle sezonu kapatan Luyindama’nın kontraı askıya alınıp, Mariano ve Nagatomo ile yollar ayrılacak. Böylece Linnes, Maicon ve Diagne’ye kontenjanda yer açılacak. Fatih Terim’in çok istediği Henry Onyekuru’nun Monaco’dan kiralanması halinde de bir yabancı ile daha yol ayrımına girilecek.
 

Yorumlar (0)