İşte Galatasaray'ın transfer listesi!

Fatih Terim, devre arasını hazırlıklarını yeni transferlerin katılımıyla yapmak istedi, yönetim de çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-kırmızılı ekip, Henry Onyekuru, Marcelo Saracchi ve Jesse Sekidika’yı 10 Ocak’ta Altay’la yapılacak olan hazırlık  maçına yetiştirmek istiyor. Nemanja Matic gündemdeki yerini korurken, Manuel da Costa ise imza atmaya hazır. İşte Galatasaray'ın transfer listesi…

SPOR 03.01.2020, 14:55 12.01.2020, 16:16
İşte Galatasaray'ın transfer listesi!

Galatasaray’da transfer dönemi oldukça hareketli geçecek gibi gözüküyor. Sarı-kırmızılı ekip, takımın büyük bölümünü değiştirerek, teknik direktör Fatih Terim’in talebi doğrultusunda daha hızlı, daha tempolu ve daha skorer bir kadro kurmayı hedefliyor. 

Bu çerçevede daha önce anlaşma yapılan oyuncuların, bir an önce Türkiye’ye gelerek takıma dahil olmaları bekleniyor.

Fatih Terim’in, yöneticilerle gerçekleştirdiği son transfer görüşmesinde bu beklentisini ve ihtiyacı açık şekilde söylediği, görüşmenin ardından operasyona hız verildiği belirtildi.

İlk etapta Galatasaray’a gelmesi beklenen sol açık Henry Onyekuru, sol bek Marcelo Saracchi ve sağ açık Jesse Sekidika’nın, 10 Ocak’ta Antalya’da Altay ile oynanacak hazırlık karşılaşmasına yetiştirilmesi hedefleniyor.

İşlemlerin daha çabuk halledilmesi için yılbaşı tatilinin geçmesi, diğer taraftan da eski başkan Dursun Özbek’in uyguladığı haciz işlemlerinin ortadan kalkması bekleniyordu.

Onyekuru veda ediyor

Art arda yaşanan pozitif gelişmelerle, anlaşma sağlanan isimlerin evrak işlemleri de hızlandı. 1.5 yıllık anlaşma yapılan Henry Onyekuru, Monaco’ya veda ederek, kiralık olarak Galatasaray’la sözleşme imzalayacak. Sarı-kırmızılı ekip, herhangi bir kiralama bedeli ödemesi yapmayacak.

Leipzig’in sol beki Saracchi de, tıpkı Onyekuru gibi 1.5 yıllığına kiralık olarak geliyor. Başarılı oyuncunun bugün İstanbul’a gelerek resmî imzayı atması bekleniyor.

Sekidika kampta

Jesse Sekidika için ise Galatasaray’ın bonservis ücreti ödemesi gerekiyor. Bu sezon Eskişehirspor'da 8 gol 2 asistlik performans sergileyen Nijeryalı yıldız, kulübünün kamp kadrosuna katıldı.

Aslan, mevcut kadrodan oyuncu satarak oluşturacağı bütçeyle, genç oyuncuyu kadrosuna katmayı hedefliyor.

Nemanja Matic'den mesaj var

Nzonzi’nin kadro dışı kalmasının ardından ön libero arayışına giren Galatasaray’ın radarına giren, Nemanja Matic’ten transfer açıklaması geldi.

Manchester United’la olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan 31 yaşındaki oyuncu, “Neler olacağını bu ay göreceğiz. Belki sözleşmemi yenilerim veya daha farklı bir şey olur. United sözleşmemi uzatmak için öncelikli ama benim ve kulübün hedeflerinin birbirine uygun olup olmadığını göreceğiz” dedi. 

Manuel da Costa imzaya hazır

Arap temsilcisi Al İttihad’la bağlarını koparmasının ardından gelen teklifleri değerlendirmeye alan Sivasspor ve Başakşehir’in eski oyuncusu Manuel da Costa, Galatasaray’la pazarlık için masaya oturdu.

Sarı-kırmızılı ekip, 33 yaşındaki oyuncuya 1.5 yıllık sözleşme ve senelik 800 bin Euro teklif etti.

Galatasaray'la prensip anlaşmasına varan tecrübeli oyuncu, resmî imza için beklemeye geçti. Sarı-kırmızılılar ise gündemindeki daha kaliteli alternatif oyuncularla görüştükten sonra bu transfer için son karara varacak.
 

Yorumlar (0)