İşte Fatih Terim'in kurtuluş planı!

Fatih Terim, Ocak ayındaki transfer operasyonun geniş çaplı olacağını net bir şekilde dile getirdi. Sarı-kırmızılı takım yapacağı ilk hamlelerle önce kanatlardaki hız problemine çözüm bulacak.

SPOR 28.11.2019, 09:26 12.01.2020, 15:48
İşte Fatih Terim'in kurtuluş planı!

Galatasaray, ilk yarının genelindeki tabloya göre çok daha hızlı olacağı tahmin ediliyor. Takımdaki en büyük sorunu düşük hız olarak gören tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, ilk olarak kanatlara çözüm bulacak.

Club Brugge karşılaşmasının ardından katıldığı basın toplantısında, Ocak ayında yapılacak transfer operasyonunun son derece geniş çaplı olacağını net bir şekilde ifade eden teknik adam, listesini büyük oranda tamamladı. Bu doğrultuda iki isim ön plana çıktı

Geçtiğimiz sezon kazanılan şampiyonluğa büyük fayda sağlayan Henry Onyekuru, uzun zamandır listede bulunuyordu. Nijeryalı futbolcuyla her konuda anlaşma sağlayan sarı-kırmızılı takım, millî arada Monaco ile gerçekleşen üçüncü görüşmede son pürüzleri de ortadan kaldırdı.

Son anda bir aksilik yaşanmadığı takdirde, genç yıldız, sezonun devre arasında bir kez daha Galatasaray'da görev alacak.

Listedeki ikinci futbolcu ise taraftarların çok yakından tanıdığı bir isim. En az 3 farklı transfer döneminde Galatasaray’ın gündemde yer alan, hatta anlaşma sağlanan ancak bir türlü resmî olarak transferi gerçekleşmeyen Xherdan Shaqiri, tekrar listenin başında yer alıyor.

Bu sezon Liverpool'da 4 karşılaşmada yalnızca 25 dakika forma giyebilen İsviçreli futbolcuyla menajerler aracılığıyla ilk görüşmeler gerçekleştirildi. Yıldız futbolcu, Galatasaray’ın ilgisine daha önceden de olduğu gibi yine olumlu yaklaşıyor.

Operasyonun ilk planları

Galatasaray Shaqiri’yi de kiralık olarak kadrosuna katarak, kanatlardaki ağır görüntüyü tam tersine çevirmek istiyor. Sol önde sağ ayaklı Onyekuru, sağ önde de sol ayağını kullanan Shaqiri ile birlikte hız problemini çözmenin planlarını yapan Galatasaray’da bu iki hamle, geniş çaplı operasyonun başlangıç ayağı olacak.

Fatih Terim ne demişti?

Club Brugge maçının ardından katıldığı basın toplantısında Ocak ayında takımda değişiklikler olacağını ifade eden Fatih Terim, “Bizim önemli bir handikapımız, sattığımız kadar almak. Devre arasında böyle bir imkan çıkarsa mutlu oluruz. Önümüzdeki 1 ay kimleri alacağız, vereceğiz, bunları göreceğiz. Biz geçen sene devre arasında operasyon yaptık ve çok radikal yaptık. Aldığımız her oyuncu değerli ama bazen adaptasyonları uzun sürüyor” ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)