İşte 42. İstanbul Maratonu'nun kazananı!

Avrupa'dan Asya'ya koşulan ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün iki kez geçildiği N Kolay 42. İstanbul Maratonu'nun kazananı belli oldu. Erkeklerde Kenyalı atlet Benard Cheruiyot Sang birinciliği göğüsledi.

SPOR 08.11.2020, 11:29
İşte 42. İstanbul Maratonu'nun kazananı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Spor İstanbul tarafından gerçekleştirilen ve 2020 yılı için N Kolay'ın sponsor olduğu İstanbul Maratonu'nun startı verildi.

"Kıtalararası koşulan tek maraton" olma özelliğini taşıyan ve World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) tarafından "altın kategori" listesinde gösterilen İstanbul Maratonu 42. kez yapılıyor.

Organizasyon kapsamında ilk olarak patent sonra tekerlekli sandalye yarışı yapıldı. Saat 09.00'da elit atletler maratonunun startı verildi.

Geçtiğimiz senelerde düzenlenen 8 kilometrelik halk koşusu ile 15 kilometrelik çipli koşu bu sene Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi sebebiyle yapılamadı. Bunların yerine "Tek başına bizimle koş!" mottosuyla 15, 10 ve 5 kilometrelik sanal koşular düzenleniyor.

42 kilometre 195 metrelik maratonda pandemi ile ilgili tüm tedbirler alındı ve yüksek hijyen standartları ile sosyal mesafe kuralı uygulandı. Parkura 4000 kişilik kısıtlı kontenjanla çıkıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü 2 kere geçilecek

Yeni tip koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 42. İstanbul Maratonu'nda parkur değişikliği de yapıldı. Organizasyon tarihinde ilk kez 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 2 kez kullanılacak.

Sosyal mesafenin sağlanabileceği bir start alanına ihtiyaç duyulduğu için bu yıl başlangıç Yenikapı'dan yapıldı. Avrupa'dan Asya'ya koşan maratoncular, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanacak ve Altunizade'den dönecek, ardından ikinci kez 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçip yarışı başladıkları nokta olan Yenikapı'da tamamlayacak.

Erkeklerde kazanan...

N Kolay 42. İstanbul Maratonu'nun kazananı da belli oldu. Erkeklerde Kenyalı atlet Benard Cheruiyot Sang birinciliği göğüsledi.

Yorumlar (0)