İstanbulspor maçının Bursaspor’a faturası ağır oldu

PFDK, Bursaspor-İstanbulspor maçında yaşanan olaylar sebebiyle Bursaspor’a ağır fatura kesti. Yeşil beyazlı Teknik Direktör Mustafa Er’e 4 maç ceza verilirken kırmızı kart gören Mert Yılmaz da 4 maçtan men edildi. Ayrıca antrenörler ve kulübe de para cezaları uygulandı.

SPOR 22.04.2022, 08:37
İstanbulspor maçının Bursaspor’a faturası ağır oldu

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden yeşil beyazlı Bursaspor, 15 Nisan 2022 tarihinde İstanbulspor ile karşılaştı. Bu maçta çıkan olaylar, sözlü saldırılar ve fauller sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), yeşil beyazlı ekibe ağır cezalar kesti. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Teknik Direktör Mustafa Er, 4 müsabakadan men edildi. Er’in ihraç sonrasında maç hakemine yönelik hakaretleri sebebiyle 3 resmi müsabakada yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağı getirildi. Ayrıca 6500 TL para cezası uygulandı. Ayrıca yine aynı maçtaki olaylar hakkında Mustafa Er’in “tedbire uymama eylemi” sebebiyle PFDK’ya sevk edildiği ancak ceza tayinine yer olmadığı ifade edildi. 

Mert Yılmaz, 4 maç sahada olmayacak 

Maç sırasındaki hareketlerinden dolayı kırmızı kart gören Mert Yılmaz ise 4 maçtan men edildi. Yılmaz’ın ihraç öncesi ve sonrasında maç hakemine yönelik hareketleri sebebiyle 4 resmi müsabakadan men edildiği ve hakkında 8 bin liralık para cezası uygulandığı belirtildi. 



Antrenör Hayati Köse 7 maç ceza aldı

Yine aynı müsabakada Bursaspor Antrenörü Hayati Köse’nin ihraç öncesinde maç hakemine yönelik fiili müdahalesinin sportmenliğe aykırı olduğu belirtilerek 3 resmi maçta yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağı getirildi. Ayrıca ihraç öncesi ve ihraç sonrasında yine maç hakemine hakaret etmesi sebebiyle 4 maçta daha yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağı getirildi. Köse’ye toplam 14 bin 500 TL para cezası uygulandı. PFDK’ya sevk edilen Köse’nin ceza tayinine yer olmadığı belirtildi. 

Antrenör Murat Alkan’a para ve maç cezası

Yeşil beyazlı kulübün antrenörlerinden Murat Alkan’ın hakeme yönelik “sportmenliğe aykırı hareketleri” sebebiyle 1 resmi müsabakada yedek kulübesine ve soyunma odasına girişine yasak getirildiği ve kendisine 6600 TL para cezası uygulandığı aktarıldı.

Kulübe 16 bin TL para cezası kesildi

Maçta taraftarların çıkarttığı olaylar ve sahaya müdahaleleri sebebiyle de kulübe 16 bin TL para cezası uygulandı.

Yorumlar (0)