İstanbul Valiliği, Galatasaray’a dava açtı

İstanbul Valiliği, Galatasaray Spor Kulübü’ne, “olağan genel kurulun iptali”, “olağan genel kurul sonucunda alınan seçim kararının iptali” ve “kulüp tüzüğünün idari ibrasızlığı hakkındaki maddeleri” hakkında iptal davası açtı.

SPOR 08.04.2022, 17:58
İstanbul Valiliği, Galatasaray’a dava açtı

Galatasaray Kulübü’nün, 30 Nisan’da yapılmasını planladığı olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde İstanbul Valiliği tarafından dava açıldı. İstanbul Valiliği Dernekler Masası’ndan gelen haber ile başta genel kurul olmak üzere taraftarlar da harekete geçti. İstanbul Valiliği Dernekler Masası, “olağan genel kurulun iptali”, “olağan genel kurul sonucunda alınan seçim kararının iptali” ve “kulüp tüzüğünün idari ibrasızlıkla ilgili tüm maddelerinin iptali” istemiyle dava açtı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas ve avukatlar ise bundan sonra nelerin olacağı hakkında çalışmalara başladı.



Bundan sonra ne olacak?

Burak Elmas, idari açıdan ibra olmamış ve Elmas ile yönetimi, seçim tüzüğünün 28.1’inci maddesi gereğince yönetim kurulu kararıyla olağan genel kurul seçimi kararı almıştı. Mali genel kurullar, Dernekler Masası’nın müdahalesi sonucunda iptal olsalar bile olağanüstü seçimin yapılmasına engel bir durum bulunmuyor. Bir diğer ihtimal de Dernekler Masası’nın kararının gelmesinin ardından kulüpte önce tüzük ile mali genel kurul tadili yapılması ve sonrasında yeniden seçim kararının alınması yönünde. Tüzük tadiline gidildiği takdirde de bu, en az 6 ay sürecek bir süreç. Bu da en erken seçimin Kadım 2022’de yapılabileceği anlamına geliyor.

Yorumlar (0)