İstanbul Maratonu’nda 35 bin dolarlık ödülün sahibi belli oldu

Dünyanın en gözde maratonlarından olan 43’üncü İstanbul Maratonu’nun kazananı belli oldu. Erkekler kategorisinde birinci, Ugandalı atlet Victor Kiplangat olurken kadınlar kategorisinin birincisi ise Kenyalı atlet Sheila Jerotich oldu.

SPOR 07.11.2021, 11:30 08.11.2021, 09:20
İstanbul Maratonu’nda 35 bin dolarlık ödülün sahibi belli oldu

İstanbul Büyükşehri Belediyesi iştiraki olan Spor İstanbul tarafından bu sene 43’üncüsü organize edilen İstanbul Maratonu sebebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe kapatıldı. 03.00 saati itibarıyla kademeli olarak kapatılan yollarda sabahın ilk ışığıyla birlikte tüm köprü kapatılmış oldu.  

Sürücüler alternatif yollara yönlendiriliyor 

Trafik polisler, dubalarla kapattıkları 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçmek isteyen sürücüleri Avrupa ve Anadolu yakası için alternatif yollara yönlendiriliyor.  

“Altın kategoride” gösteriliyor 

Dünyanın kıtalararasında koşulan tek maratonu unvanını taşıyan İstanbul Maratonu, Dünya Atletizm Birliği tarafından “altın kategoride” gösteriliyor.  

Köprü’nün başlangıcından 250 metre kadar geride başlatılan maratonun startını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener verdi. Maratona katılan Kılıçdaroğlu’nun göğüs numarasının 1923, Canan Kaftancıoğlu’nun numarasının 1919 ve Akşener’in göğüs numarasının da 2023 olması dikkat çekti.

Bir senelik aradan sonra bir ilk gerçekleşiyor 

Organizasyonda geçen sene ara verilen 8 kilometre ve 15 kilometre halk koşuları bu sene tekrar düzenleniyor. Televizyon ve YouTube kanallarından canlı olarak yayınlanan organizasyonda Covid-19 tedbirleri en üst düzeyde tutuluyor. Aşı olan kişilerin aşı kartları sorgulanırken aşı olmayanların ise son 48 saat içinde alınmış negatif sonuçlu PCR belgesi zorunlu tutuldu. 



40 bin kişiyle koşuluyor 

İstanbul Maratonu’nda erkekler kategorisinde 2.09.44 ile parkur rekorunu elinde bulunduran Kenyalı Daniel Kipkore Kibet, Etiyopyalı atletler Bazu Worku, Yitayal Zerihun, Chele Dechasa ve kariyerinde 2.07’nin altında derecesi bulunan atletler yarışıyor.  

Yarışın en dikkat çekici ismi ise geçen seneki yarı maratonu 59.26 saniyede koşan 22 yaşındaki Ugandalı Victor Kiplangat. Bu yarışın erkekler kategorisindeki birincisi de Kiplangat oldu.

Kadınlar kategorisinde Frankfurt Maratonu’nun eski şampiyonu 2.21.59’luk derecesi bulunan Etiyopyalı Mamitu Daska ile Amsterdam’da 2.24.38’lik derecesi bulunan Jackline Chepgneno ön plana çıksa da 43. İstanbul Maratonu’nda kadınlar kategorisinin birincisi Kenyalı atlet Sheila Jerotich oldu.

Yarışta toplamda 40 bin kişi yarışıyor. 

Tokyo Olimpiyatları yarışçısı da maratonda 

Üzeyir Söylemez, Ahmet Alkanoğlu, Ömer Alkanoğlu, Bekirhan Kabadayı, Hüseyin Can, Halil Yaşın, Mestan Turhan ve Mert Girmalegese’nin yanı sıra Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden Yavuz Ağralı da maratonda bulunuyor. 

Kadınlar kategorisinde ise Gülbahar Çetin, Derya Kaya, Fatma Karasu ve Dilan Atak gibi isimler yarışıyor. 

Birinciye 35 bin dolar verilecek 

Maratonda yabancı kadınlar ve yabancı erkekler kategorisinde birinci olanlarda 35’er bin dolar; ikinci olanlara 20’şer bin dolar ve üçüncü olanlara da 10’ar bin dolar verilecek.  

Türk kadınlar ve erkekler kategorisinde birinci olanlara 30’ar bin TL, ikinci olanlara 15’er bin TL ve üçüncü olanlara da 5’er bin TL ödül verilecek. 

Yollar 12.30’da açılacak 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve maraton sebebiyle kapatılan yollar, 12.30 itibarıyla kademeli olarak trafiğe açılacak.  

Yorumlar (0)