İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali seyircili mi?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin seyircili oynanması için çalışma yürüttüklerini açıkladı.

SPOR 01.05.2021, 14:32 02.05.2021, 09:50
İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali seyircili mi?

Bakan Kasapoğlu, katıldığı bir TV programında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi finalinin seyircili oynanabileceğini belirten Mehmet Muharrem Kasapoğlu, maçı seyirciye açma konusunda ciddi çalışmalarının olduğunu, Türkiye’nin her zamanki gibi muhteşem bir ev sahipliği yapacağını söyledi.

"Bu gençler bir rol model"

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak A Milli Takım'ın iyi bir jenerasyona sahip olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, şu görüşleri paylaştı:
Sporcuların Avrupa'da Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğini söyleyerek bu gençlerin aynı zamanda birer rol model olduğunu vurguladı.
Son süreçteki performansları bizi ayrı gururlandırdı. İnanıyorum ki futboluyla, basketboluyla, voleyboluyla ve diğer branşlarıyla sporumuzun güçlü yürüyüşüne devam edeceğiz."

"Futbolumuzu kaostan kurtarmamız lazım"

Futbolda yaşanan kaos ortamının tüm paydaşlara zarar verdiğine dikkati çeken Kasapoğlu, kaosun körüklenmesinin çok yanlış olduğunu, herkesin bundan zarar göreceğini vurguladı.

“Aynı gemideyiz”

Sporumuzun kaos ortamından çıkması için herkese görev düştüğünü belirten Bakan, “Hepimiz aynı gemideyiz. O yüzden ligimizin marka değerini, takımlarımızın değerini aşağı çekme hakkımız yok. Burada bir iş birliği lazım. Her şeyden önce zihniyet değişmeli.” ifadelerini kullandı.

"Tek sorun hakemlermiş algısı yanlış”

Bakan Kasapoğlu, hakemler üzerinden algı oluşturulmasına karşı olduğunu belirtti.
Herkesin hata yapabileceği bir ortamda hakemlerin günah keçisi ilan edilmesinin haksızlık olduğuna değindi. 

Kulüplerin şeffaflık sorunu

Kulüplerin denetlenmesi ve yönetilmesi noktasında sorunların olduğunu belirten Kasapoğlu, bunları acil çözülmesi gereken konular olarak gördüğünü söyleyerek bu konunun birkaç tane sorumsuz yönetici ile çıkmaza sokulmasını ben futbol camiası için, spor camiası için haksızlık olarak algıladığını belirtti.

Yorumlar (0)