İsrail takımı, Erdoğan'ı haksız çıkardı!

Borsa İstanbul'un yüzde 10 hissesinin satışını "Katar bizi satın alamaz" diye eleştirenlere Erdoğan, "Dünyanın hiçbir ülkesinde yatırımlardan dolayı 'Katar bizi ele geçiriyor' diye zırvalayan çıkmadı." demişti. İsrail, Arap yatırımlarının gelmesi için ABD üzerinden baskı yaparak Körfez ülkeleri ile normalleşmeye çalışırken, ırkçı taraftarlar "BAE bizi satın alamaz" propagandası yaparak Hz. Muhammed'e hakaret etti.

SPOR 03.12.2020, 09:37 03.12.2020, 16:41
İsrail takımı, Erdoğan'ı haksız çıkardı!

İsrail futbol takımı Beitar Jerusalem taraftarları, kulüp hisselerinin BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) satılmasına öfkelenerek İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret etiler. Irkçı taraftarların yayınladığı videoda Hz. Muhammed'e hakaretler yağdırıldı, “Araplara ölüm” ve “BAE bizi satın alamayacak” şeklinde tehditler savurdu.

İsrail’in hem takım hem de taraftar olarak ırkçı yönüyle tanınan Beitar Jerusalem yine Hz. Muhammed’e hakaret ile gündemde. Beitar Jerusalem takımın ırkçı ve fanatik taraftarları, bu kez takımın hisselerinin BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) satışını protesto etmek için Müslümanlar’ın tüm kutsallarına, İslam'a, Hz. Muhammed'e, Müslümanlara, Araplara ve İsrail-BAE normalleşmesine hakaret etti.

Bu haftasonu Beitar Jerusalem kulübünün hisselerinin yarısının, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki iktidar ailesinin bir ferdi olan Şeyh Hamad Bin Halife’ye satışı yapılacak. Beitar Jerusalem Kulübü'nün Başkanı Moshe Hogeg’in kulüp yönetimi ile beraber BAE'nin başkenti Abu Dabi’ye gittiği ve satışın gerçekleştirilmesi için son görüşmeleri yaptığı biliniyordu. İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerinin Eylül ayında normalleşmesinden sonra yapılan açıklamada, Beitar Jerusalem takımının satışı görüşmelerinin başladığı belirtilmişti.

"Ali Muhammed" ismini istemediler

2019 yılının Haziran ayında Beitar Jerusalem Kulübü, 1,7 milyon avroya 23 yaşındaki Nijeryalı oyuncu Ali Muhammed’i transfer etmiş ve 3 yıllık sözleşme yapmıştı. Irkçı taraftarlar çok sert bir basın açıklaması yaparak Ali Muhammed'in ismini değişmesini istemişti. Irkçı Beitar Jerusalem takımı, ABD Başkanı Donald John Trump’ın ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı sonrası isimlerini “Beitar Trump Jerusalem” şeklinde değiştirerek gündem olmuştu.

Bir tane bile Arap futbolcusu yok

Beitar Jerusalem Kulübü, Ortadoğu Yahudileri Mizrahiler’in takımı olarak biliniyor. Beitar Jerusalem Kulübü, İsrail Premier Ligi’nde bir tane bile Arap futbolcu oynatmazken, taraftarlar da hiçbir Arap futbolcunun transfer edilmesini istemiyor.

Siyonist ismi taşıyan kulübün taraftarları kendilerini La Familia şeklinde tanımlıyor ve her maçta alakalı-alakasız bir şekilde Arap futbolculara hakaret dolu tezahüratlarda bulunuyor.

Yorumlar (0)