İskoç taraftarlar Diyarbakır'da

Yarın akşam Diyarbakır’da oynanacak olan Türkiye-İskoçya maçı öncesi İskoç taraftarların kente ilgisi yoğun oldu. 

SPOR 15.11.2022, 16:10 15.11.2022, 16:25
İskoç taraftarlar Diyarbakır'da

Türkiye ve İskoçya, Diyarbakır’da yarın akşam saat 20.00’da karşı karşıya gelecek. Hazırlık maçı öncesi kente gelen İskoç taraftarlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Giydikleri geleneksel kıyafetlerle şehir merkezini gezen İskoç taraftarlar, Diyarbakırlıların fotoğraf taleplerini de geri çevirmedi. Bir vatandaşın, İskoç taraftarın giydiği geleneksel kıyafeti eliyle kontrol etmesi ise görenlere tebessüm ettirdi. 

“Bunlar 500-600 kişilik taraftar grubu”

Diyarbakır’ı gezen İskoç taraftarlara tercümanlık yapan Ahmet Duman, kentin bambaşka bir güzelliğe sahip olduğunu belirterek, “Tarihi olarak çok güzel bir yer. İnsanların çoğunun buraya gelmesi lazım. İskoçların buraya gelmesi lazım. İnsanları çok sıcak, cana yakın, misafirperver. Bunlar 500-600 kişilik taraftar grubu ve bu halleriyle dünyanın her tarafına gidiyorlar. Futbol sadece 90 dakikadır, geri kalan ise çevreyi ve insanları görmektir” şeklinde konuştu. 

“Giydikleri geleneksel kıyafetler çok dikkatimi çekti”

Muş’tan Diyarbakır’a gezmeye gelen Özgür Kantarcı ise yaptığı açıklamada, “Burada İskoçları gördük. ‘Türkiye-İskoçya maçı var’ dediler. Bu maçın Diyarbakır’da oynanıyor olması çok güzel bir şey. Giydikleri geleneksel kıyafetler çok dikkatimi çekti. Belki biz de onlara ilginç geliyoruzdur. Her ülkenin kendine özgü kıyafetleri var. Dışarıdan bakınca elbette bize şu an biraz garip geliyor. Farklı kültürlerin ve farklı milletlerin bir araya gelmesi çok güzel bir şey. Umuyorum yarınki maç da dostluk çerçevesinde geçer ve kazanan taraf biz oluruz” diyerek duygularını paylaştı. 



Yorumlar (0)