IPTV'den korsan maç izleyenlere hapis cezası geliyor!

Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı'nda Spor Yasası'nda korsan yayınlar hakkında bir yasa düzenlemesi yapılması kararı verdi. Bu düzenlemeyle beraber korsan yayını yapan ve bu yayınları izleyenler hapis ya da para cezası ile karşı karşıya kalacak. Düzenlemeye göre IPTV'den korsan yayın izleyenlere yasal işlem uygulanacak. IPTV'den korsan maç izleyenlere hapis cezası gelmesi an meselesi haline gelecek...

SPOR 16.01.2020, 09:43 16.01.2020, 09:59
IPTV'den korsan maç izleyenlere hapis cezası geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara'da gerçekleştirilen, Türk sporunun mevcut sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı 'Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı'nın 2. gününde korsan yayın konusuna yer verildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüpleri yetkilileri, Yayıncı kuruluş beIN MEDIA GROUP'un uzun zamandır rahatsız olduğu korsan yayın konusunda neler yapılabileceğini konusu ele alındı. beIN MEDIA GROUP ve Digiturk CEO'su Yousef Al-Obaidly de toplantıya katılım gerçekleştirdi.

Akşam'da yer alan habere göre; krtik toplantıda gelecek günlerde Meclise sunulacak olan Spor Yasası'nda korsan yayınlar hakkında bir yasa düzenlemesi yapılması kararı verildi. Yasada korsan yayın yapanlara ve bu yayınları izleyenlere hapis ile para cezası verilmesi görüşleri ön plana çıktı.

Yayıncı kuruluş yetkilileri, uzun zamandır korsan yayını sonlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Türk Telekom da yayıncı kuruluşun çalışmalarına büyük oranda destek veriyor. Türkiye'de IPTV ve dekoderler aracığıyla gerçekleşen korsan yayınlara abone olanların sayısı şu anda Digitürk üye sayısının yarısına ulaştı.

IPTV korsan yayıncılarını takip edenlere ceza geliyor!

Eylül ayında polis baskınlarıyla bloke edilen panellerin kapanmasının ardından dünyanın her tarafında IPTV'ye ilişkin cezai yaptırımlar gelmişti. IPTV'ye ilişkin yasal cezaların Türkiye'ye de geleceği tartışılıyordu. IPTV'ye ilişkin son açıklamalardan sonra Vera IPTV, Hera IPTV,  AlbatrosIPTV gibi korsan yayınları takip edenlere ilişkin takip ve cezalar gündeme geldi.

Takımların kazançları yükselecek

Korsan yayın sorunu çözüldüğü takdirde Süper Lig kulüplerinin kazançları eski seviyelerine yeniden yükselecek. 2021-2022 sezonun sonuna kadar Digitürk Süper Lig karşılaşmalarını yayınlama hakkına sahip. Digitürk yetkilileri ile Türk Telekom arasında yapılan çalışmalarla korsan bahsin de önlenebileceği belirtildi. Yurt dışı bahsinden dolayı Spor Toto ve kulüplerin büyük bir kazanç kaybettikleri ifade edildi. Süper Lig kulüpleri de hem korsan yayın hem de korsan konusunda yayıncı kuruluşa destekte bulunacak.

Bakanlıkta destekliyor

beIN MEDIA GROUP ve Digiturk CEO'su Yousef Al-Obaidly, "Ekonomik sorunlar, korsanlık gibi konular hakkında da tabii ki görüşmelerimiz oluyor. Tabii ki bu konuda herkesin desteğini alıyoruz, Spor Bakanlığı'nın desteğini alıyoruz. Daha ileriye gitmek için nasıl bir plan oluşturabiliriz, buradaki konular hakkında neler yapabiliriz? Bunu konuştuk" dedi.
 

Yorumlar (0)