Inter üç dakikada fişi çekti

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk karşılaşmasında Inter, deplasmanda Milan'ı 2-0 mağlup ederek, rövanş müsabakası evvelinde avantajlı bir skor yakaladı.

SPOR 11.05.2023, 00:38
Inter üç dakikada fişi çekti

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 20 sene aradan sonra tekrar eşleşen ezeli rakipler Inter ve Milan, yarı finalin ilk müsabakasında Milano'daki San Siro Stadyumu'nda kozlarını paylaştı.

Milan'ın ev sahibi olduğu mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip Inter oldu.

Inter'de maça ilk 11'de başlayan milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu'nun 8'inci dakikada kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde Edin Dzeko, yaptığı vuruşla Inter'i öne geçirdi: 0-1

11'inci dakikada konuk ekip farkı ikiye yükselten golü buldu. Hızlı gelişen Inter atağında Federico Di Marco'nun pasıyla ceza alanına giren Henrikh Mkhitaryan, file bekçisi Maignan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderdi: 0-2

16'ncı dakikada konuk takım, Hakan Çalhanoğlu ile üçüncü golü bulmaya çok yaklaştı fakat milli futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak direkten geri döndü.

Oyunu kontrolünde tutan Inter, ilk devreyi iki farklı önde geçti.

İkinci devrede gol sesi çıkmadı

İkinci devreye ev sahibi Milan, art arda hücumlarla başladı. Rakip kalede baskısını arttıran Milan, 63'üncü dakikada Sandro Tonali ile gole yaklaştı fakat Tonali'nin vuruşunda meşin yuvarlak direkten auta gitti.

Bu arada milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 78'inci dakikada yerini Roberto Gagliardini'ye bıraktı.

Kalan dakikalarda iki ekip de yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremeyince Inter, deplasmanda Milan'ı 2-0 yendi.

Inter, bu neticeyle 16 Mayıs 2023'teki rövanş karşılaşması evveli, megakent İstanbul'daki finale gidebilmek için avantajlı bir skor yakalamış oldu.

Bu galibiyetle birlikte Inter, daha evvel dört defa Şampiyonlar Ligi'nde kozlarını paylaştığı ezeli rakibinin bileğini ilk defa bükebildi. Evvelki dört müsabakada Milan iki galibiyet alırken, iki maç ise beraberlikle sonuçlanmıştı.

Yorumlar (0)