İngitere'de gündem Arda Turan! "Kahramanlıktan sıfıra"

Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi Daily Mail, Medipol Başakşehir'le sözleşmesini fesheden ve şu an takımsız olan Arda Turan'ın kariyerini mercek altına aldı.

SPOR 09.01.2020, 12:09 09.01.2020, 14:06
İngitere'de gündem Arda Turan! "Kahramanlıktan sıfıra"

Daily Mail yazarı Adam Shergold, Arda Turan'ın kariyerindeki düşüşü çarpıcı bir şekilde ele aldı.

Resim

2015'de 34 milyon Euro  karşılığında Atletico Madrid'den Barcelona'ya transferi gerçekleşen oyuncunun kariyerindeki düşüşü masaya yatıran Daily Mail, "From Hero To Zero" manşetiyle verdi.

Arda Turan'ın Türk futbolunun yakın tarihteki en heyecan verici yeteneği olduğunun belirtildiği haberde; şarkıcı Berkay ile hastanede yaşadığı silah olayına da değinildi ve 'hapse girmekten güç bela kurtuldu" ifadelerine yer verildi.

arda turan euro 2008 ile ilgili görsel sonucu

İşte Daily Mail'de Adam Shergold imzasıyla yayınlanan makaleden öne çıkanlar:

"EURO 2008'deki Arda Turan'ı hatırlayın. O dönem 21 yaşında olan Arda Turan, golleri ve orta sahadaki akıl dolu oyunuyla takımını yarı finale taşımıştı. Daha sonra 2011'de Atletico Madrid'e transfer oldu ve burada teknik direktör Diego Simeone'nin anahtar oyuncularından biri haline dönüştü."

"La Liga şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi finali gördüğü Atletico Madrid'in ardından 34 milyon avro karşılığında Barcelona'ya transfer oldu. Kariyeri yükselişe geçmiş gibi gözüküyordu ancak işler gerçekte pek de öyle gitmedi. Bazı futbol çevreleri onu, Barcelona'nın modern zamanlarının en kötü transferlerinden biri olarak değerlendirdi."

İlgili resim

"Barcelona'da geçirdiği iki sezonda 55 kez forma giydi ve FIFA tarafından Katalan ekibine verilen transfer cezasının ardından kiralık olarak Medipol Başakşehir'in yolunu tuttu. Medipol Başakşehir'le ilk maçına Ocak 2018'de çıktı ancak aynı yıl Mayıs ayında Sivasspor'la 1-1 berabere kaldıkları maçta yan hakemle yaşadığı kavga sebebiyle başı belaya girdi."

"Adeta kendini kaybeden arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 16 maç ceza aldı. Ardından Tahkim Kurulu tarafından bu ceza 10 maça indirildi. Ancak bu olay, aynı yılın Ekim ayında bir akşam yaşananların yanında devede kulak kalacaktı."

arda turan berkay ile ilgili görsel sonucu

"Arda Turan, şarkıcı Berkay Şahin ile yaşadığı olay sebebiyle 3 ile 12.5 yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Mahkeme tarafından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ancak hükmün açıklanmasını geri bırakıldı."

"Kulübü Başakşehir, Arda Turan'a yaklaşık 7 maaş ceza verdi ve bugün gelinen noktada sözleşmesi feshedildi. Arda Turan emekli olmak için henüz çok genç. Milli formayla son maçına 2017'de çıktı ve bu sezon hala Türkiye'de üst seviye maçlarda oynadı."

arda turan atletico madrid ile ilgili görsel sonucu

"Arda Turan, Atletico Madrid'de oynarken de yan hakeme kramponlarını fırlatmıştı... Bu da gösteriyor ki, Türkiye'nin altın jenerasyonunun en yetenekli oyuncularından birinin yapısında var bu tarz hareketler.."

 

Yorumlar (0)