İngiltere'de iki kulüp doktorundan alkışlanacak hareket

İngiltere'de iki profesyonel futbol kulubü olan Rochdale ve Oldham'ın kulüp doktorları Covid-19 ünitelerinde gönüllü olarak çalışmaya başladı.

SPOR 21.04.2020, 14:53 21.04.2020, 14:57
İngiltere'de iki kulüp doktorundan alkışlanacak hareket

İngiltere 1. Lig ekiplerinden Rochdale'ın kulüp doktoru Jim Weems ve İngiltere 2. Lig takımlarından Oldham'ın kulüp doktoru Wesley Tensell, gönüllü olarak Covid-19 ünitelerinde çalışmaya başladı.

Rochdale'ın kulüp doktoru Jim Weems yaptığı açıklamada, "Wigan Hastanesi'nde genç bir doktor olduğum zamanları hatırladım ve karar verme sürecim bu şekilde gelişti. Dikkatlice düşündüm ve yardım etmek için bir şeyler yapmam lazımdı. Hastalarımızın topluma güvenli bir şekilde geri döndüklerinden emin olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bir daha hastanede çalışacağını düşünmediğini ama Toplum için üzerine düşeni yapmak istediğini söyleyen Wesley Tensell ise, "İnsanlar sağlık çalışanlarını alkışlıyor. Çocuklarıma bir gün, toplum için üzerime düşeni yaptığımı söylemek istiyorum. Risk var, küçük çocuklarım var. Hatta eşimle de tartıştık. Kendimi elimden geldiğince korumam gerekiyor. İnsanlara yardım edebilmek için yapabileceğim en iyi şey bu. Bu durum ön cephede savaşacağım anlamına geliyor. Bir daha hastanede çalışacağımı düşünmemiştim" şeklinde konuştu.


 

Yorumlar (0)