İngiltere yeni 10 numarasını buldu!

Sayısı gittikçe azalan 10 numara pozisyonunun modern temsilcileri arasında göze çarpıyor. Norwich'ten 25 milyon Euro'ya Leicester'a transfer olan James Maddison, bu sezon sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

SPOR 14.01.2020, 15:51 14.01.2020, 15:54
İngiltere yeni 10 numarasını buldu!

"İlk defa A Takımla idmanlara çıktığında 16 yaşındaydı. Çok rahat görünüyordu. Sanki her zaman ekibe ait gibiydi ve yeteneklerine güveniyordu..."

James Maddison'ı ilk defa A Takıma dahil eden, Coventry City menajeri Steven Pressley, başarılı oyuncu için bu ifadeleri kullanıyordu. O zamanlar A Takım'daki tecrübeli futbolcuların ayakkabılarını temizleyen ve hatta zaman zaman hocasının arabasını yıkayan genç yıldız, şimdilerde Premier Lig'in en gözde 10 numaralarından birisi...

10 numara pozisyonunun modern temsilcileri arasında yer alan James Maddison, geçtiğimiz sezon başında Norwich'ten 25 milyon Euro'ya Leicester'a transfer oldu. Norwich'te Daniel Farke'nin çok iyi uyguladığı ve onları ertesi sezon Premier Lig'e taşıyacak olan 4-2-3-1 formasyonunda klasik bir 10 numaraydı. Bazen, 90'ların baklava orta sahalı 4-4-2'lerindeki efsane 10 numaraları andıran performans sergiliyordu. Tüm sezon yalnızca 3 maçta görev yapamadı ve 49 kez forma giydi. Bu 49 maçta 15 gol atıp 11 de asist kaydeden Maddison, Leicester tarihinin o sezona kadarki en pahalı 3. transferi oldu.

TRT Spor'da yer alan habere göre; İrlanda kökenli, orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak büyüdü Maddison. Ailesinden etkilenerek Manchester United taraftarı oldu. Hatta çocukken futbol oynadığı zamanlar sürekli Manchester United formasını giyerdi. Kader bu ya, Leicester formasıyla Premier Lig'deki ilk maçına deplasmanda, belki de çocukken hayalini kurduğu Old Trafford Stadı'nda Manchester United'a karşı çıktı. 2016 yılında Norwich'e transfer olana kadar hep, doğup büyüdüğü kentin takımı Coventry'deydi. Altyapıdaki hocalarından Richard Stevensi, genç yıldızı şu şekilde anlatıyor:

"Kendi yaş grubunun en ufak tefek oyuncusuydu. Bu yüzden fiziksel olarak sürekli diğerleriyle savaşmak, mücadele etmek zorunda kalıyordu. Bu da muhtemelen oyununa bir şeyler ekledi. Daha farklı yönlerini geliştirmesi gerekiyordu. Sahada gösterişli ve kendine güvenen bir tarzı vardı. Futbolu kesinlikle çok seviyordu ve en iyi oyuncu olmak istiyordu."

Özel hayatında zaman zaman problem yaşayan Maddison, geçen yıl yaşanan 'kumar krizi'nden sonra şimdilerde biraz daha kontrollü... 24 yaşındaki oyuncu, Leicester'ın bu yıl Premier Lig'de gösterdiği müthiş performansa da 6 gol 3 asistlik katkı sağladı.

Brendan Rodgers'ın, 4-1-4-1 formasyonunda tam bir oyun kurucu ve ligin en çok pozisyon üreten orta sahaları arasında yer alıyor. Ancak İngilizlerin ondan beklentisi çok daha fazla: Sterling, Rashford, Hudson-Odoi, Sancho, Mount ve Abraham gibi oyuncularla beraber hayalini kurdukları Avrupa ya da Dünya Kupası'nı ülkeye getirmesi! Acaba tüm bunları başarabilecek mi?  
 

Yorumlar (0)