İngiltere'den Messi'ye geçiş yok!

Brexit sonrası İspanya'da vergi cezası bulunan Lionel Messi'nin, İngiliz takımlarında ya da 2023 yılında yapılacak olan Şampiyonlar Ligi finali için bile İngiltere'ye giriş izni yok.

SPOR 07.10.2019, 15:24
İngiltere'den Messi'ye geçiş yok!

Lionel Messi, 31 Ekim'de İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden muhtemel ayrılığının ardından bir daha Büyük Britanya sınırlarına giremeyebilir.

Birleşik Krallık, 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden ayrılma planları yapıyor ve bu ayrılığın bu kez gerçekleşeceği düşünülüyor.

İngiliz vize hukuku uzmanı Andrew Osbourne, İngiltere'nin bu ayrılığının ardından Messi'nin bir daha futbol oynamak için gidemeyeceğini belirtti.

Osbourne, "Avrupa maçları ile ilgili spesifik bir kural var. AB vatandaşıysan ve hakkında çıkmış olumsuz bir mahkeme kararı varsa, Birleşik Krallık'a girebilirsin.  Ancak, AB vatandaşı değilsen ve hakkında çıkmış olumsuz bir mahkeme kararı varsa Birleşik Krallık'a giremezsin. Messi de aldığı vergi cezası gereğince, bu yasaya göre İngiltere'ye giremez. AB pasaportu olan oyuncuların bu yasadan korkacağı bir durum yok. Çünkü, Brexit sonrası bile AB pasaportlarıyla Birleşik Krallık'a girmek mümkün olacak. Ancak, AB pasaportu olmayanlar, 2023'te oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finali için bile ülkeye giremez. Şu anki yasalar böyle. UEFA'nın ve kulüplerin bu konuda adım atmamaları halinde de durum değişmeyecek." dedi.

Yorumlar (0)