İlkay Gündoğan: Ballon d'Or, Benzema'ya gitmeli!

Bu yıl Ballon d'Or (Altın Top) ödülünü Real Madrid'in golcüsü Karim Benzema'nın kazanması gerektiğini dile getiren İlkay Gündoğan, "Yeterince hakkı verilmiyor. Yıllarca Cristiano'nun gölgesinde kaldı. Şimdi gerçekten ne kadar iyi olduğunu herkes görüyor." dedi.

SPOR 25.04.2022, 20:25 26.04.2022, 16:34 Hakan Öksüz
İlkay Gündoğan: Ballon d'Or, Benzema'ya gitmeli!

Dünya çapında her yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or (Altın Top) ödülünün bu seneki sahibi merak ediliyor. Son olarak PSG'nin yıldızı Lionel Messi'nin kazandığı ödülün, bu yıl başka bir futbolcuya gitmesi bekleniyor. 

Premier Lig ekibi Manchester City'de top koşturan İlkay Gündoğan, ödülü kazanmasını istediği futbolcuyu açıkladı. Türk asıllı Alman yıldıza göre bu yıl ödülü hak eden isim, Real Madrid'in Fransız yıldızı Karim Benzema oldu. 

"İki ayağını da kafasını da çok iyi kullanıyor"

Karim Benzema ile birlikte Bayern Münih'in golcüsü Robert Lewandowski'nin de bir hayli formda olduğunu açıklayan Gündoğan, "Bence yeterince hakkı verilmiyor. İki ayağını da kafasını da çok iyi kullanıyor. Üstelik çok formda. Takımını önemli maçlarda taşıyor. Ona yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu gösterdi." diye konuştu.

"Yıllarca Cristiano Ronaldo'nun gölgesinde kaldı"

Benzema'nın uzun yıllar boyunca Cristiano Ronaldo'nun gölgesinde kaldığını söyleyen İlkay Gündoğan, "Basın onu bir türlü görmek istemiyor. Ama o herkese inat kendini gösteriyor. Şimdilerde gerçekten ne kadar iyi olduğu anlaşıldı. Bu yıl ödülü kazanmak adına elinden geleni yaptı. Takımını ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde taşıyor." ifadelerini kullandı.

Karim Benzema, bu sezon Real Madrid formasıyla çıktığı 40 maçta 39 kez fileleri sarstı. İlkay'ın takımı Manchester City ile Benzema'nın takımı Ral Madrid, Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında yarın karşı karşıya gelecek.

Yorumlar (0)