İlk finalist belli oldu: Müthiş seri sona erdi

UEFA Uluslar Ligi yarı final karşılaşmasında İspanya, İtalya'yı 2-1 mağlup ederek finale adını yazdırdı.

SPOR 07.10.2021, 01:22
İlk finalist belli oldu: Müthiş seri sona erdi

İtalya'nın Milano şehrindeki San Siro Stadyumu'nda oynanan maçta, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın iki yarı finalisti bu defa Uluslar Ligi’nde karşı karşıya geldi.

Torres ilk yarıda fişi çekti

Karşılaşmada ilk pozisyonu İtalya bulsa da golü ilk atan taraf konuk ekip oldu. İspanya, 17'inci dakikada Ferran Torres’in golüyle öne geçti: 0-1.

İlk devrenin son bölümlerinde İtalya gol fırsatları yakaladı fakat değerlendirmedi. 42'inci dakikada İtalyalı stoper çift sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 1 kişi yalnız bıraktı.

45+2'inci dakikada konuk ekipte Ferran Torres bir defa daha sahneye çıkarak farkı 2'ye yükseltti: 0-2.

İlk devre konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi.

Rövanşı aldı

İkinci devrede, ev sahibi İtalya, 10 kişi kalmasına karşın rakip kalede baskısını arttırdı ve 83'üncü dakikada Lorenzo Pellegrini ile farkı 1'e indiren golü kaydetti: 1-2.

Müsabakanın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca İspanya, İtalya'yı 2-1 mağlup ederek UEFA Uluslar Ligi’nde finale adını yazdıran ilk takım oldu. Bu neticeyle İspanya, 2020 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde mağlup olduğu İtalya'dan rövanşı da almış oldu.

Yarı finalin bir diğer ayağında Fransa ile Belçika, Torino'daki Allianz Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak. Bu karşılaşmanın galibi İspanya ile finalde, kaybedeni ise İtalya ile üçüncülük müsabakasına çıkacak.

UEFA Uluslar Ligi, final karşılaşması ve üçüncülük maçı 10 Ekim Pazar günü oynanacak.



Yorumlar (0)