İkinci Geleneksel Okçuluk Şampiyonası, Ankara'da başladı

Muradiye Sevgi Koleji'nde düzenlenen İkinci Geleneksel Okçuluk Şampiyonasına 15 kulüpten, 7-20 yaş arası kategoride toplam 250 sporcu katılıyor.

SPOR 16.11.2019, 12:55
İkinci Geleneksel Okçuluk Şampiyonası, Ankara'da başladı

Olimpik ve makaralı yay kategorilerinde mücadele edecek sporcuların madalyaları, 7-8, 9-10, 11-12, 13-15 ve 15-20 yaş sınıflarında dağıtılacak.

Muradiye Sevgi Koleji Koordinatör Müdürü Serkan Gündoğmuş, ikincisini gerçekleştirdikleri okçuluk şampiyonası ile çocukları sosyal medyadan uzak tutmayı amaçladıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine bilgi veren Serkan Gündoğmuş, geçen yıl "sevgi okları yaydan çıkıyor" sloganıyla başlattıkları şampiyonanın ikincisini düzenlediklerini ve Ankara dışından ve içinden birçok sporcunun katılım sağladığını bildirdi.

Bugün yaklaşık 250 sporcuyla şampiyona başladığını ve ata sporu olarak değerlendirilebilecek bir spor olduğunu belirten Gündoğmuş, önemli olan şeyin ise çocukları sosyal medyadan uzak tutup çocukların biraz daha spora yönelmeleri şeklinde konuştu.

Son olarak Gündoğmuş, okçuluk sporunun da önemli olduğunu ve bu sporun başka amacının da ulusal ve uluslararası alanda turnuvalara katılarak, Türkiye'yi ve Türk kulüplerini temsil edebilecek sporcuların bu şampiyonada iyi prova yapabilme olanağının olduğunu aktardı.

İkinci Geleneksel Okçuluk Şampiyonası yarın yapılacak mücadelelerden sonra sona erecek. 
 

Yorumlar (0)