İki yılda 9 madalya! 17 yaşındaki milli sporcunun gözü yükseklerde!

İki yıl önce serbest dalış branşına geçen ve bu sürede toplamda 9 madalya kazanan 17 yaşındaki milli sporcu Hamza Varol, "Haziran ayında Serbest Dalış Havuz Gençler Dünya Şampiyonası'nda 2 altın ve 3 gümüş madalya kazandım. Daha önce Türkiye Şampiyonası'nda da ikişer kez altın ve gümüş madalya aldım. Şimdiki hedefim ise Dünya Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde altın madalya kazanmak." ifadelerini kullandı.

SPOR 05.10.2022, 14:07 Hakan Öksüz
İki yılda 9 madalya! 17 yaşındaki milli sporcunun gözü yükseklerde!

17 yaşındaki milli sporcu Hamza Varol, son 2 yılda katıldığı serbest dalış şampiyonlarından toplamda 9 madalya kazandı. Küçük yaşlarda yüzmeye başlayan Varol, farklı bir branşta mücadele etmek istediği için bir süre yüzmeye ara verdi. 2020 yılında serbest dalış yapmaya karar veren Hamza Varol, bunun için çalışmaya başladı.

İki yılda 9 madalya kazandı!

Yeteneği ve azmiyle milli takıma seçilen Hamza Varol, ülke içinde katıldığı organizasyonlarda 2 kez altın, 2 kez de gümüş madalya elde etti. Sırbistan'da bu yılın haziran ayında yapılan Serbest Dalış Havuz Gençler Dünya Şampiyonası'na katılan genç sporcu, burada kazandığı başarılarla adından söz ettirdi. Çeşitli kategorilerde 2 altın ve 3 gümüş madalya elde eden Hamza Varol, Türkiye'yi sevindirdi.

Son iki yılda katıldığı şampiyonlarda toplamda 9 kez madalya gururu yaşayan 17 yaşındaki serbest dalışçı, yeni başarılar elde etmek için çalışmaya devam ediyor. Serbest dalış branşına geçtikten sonra kendisini çok daha mutlu hissettiğini kaydeden Hamza Varol, yüzmeye küçük yaşlarda başladığını ancak koronavirüs salgını döneminde daha sakin bir spora yönelmek istediğini fark ettiğini söyledi.

"Serbest dalış sayesinde kendimi daha iyi tanıdım"

Serbest dalış branşının kendisine çok daha uygun olduğunu belirten 17 yaşındaki sporcu, "Bu spor sayesinde kendimi daha iyi tanıdım. Deneyim kazanamadığım için yer aldığım ilk Türkiye Şampiyonası'nda başarı elde edemedim. Daha sonra iki defa birinci oldum, iki defa da gümüş madalya aldım. Sırbistan'da bu yıl yapılan Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda İstiklâl Marşı'nı Avrupa'da okuttum. Orada 2 altın ve 3 gümüş madalya kazandım. Bu dereceleri elde ederek Türk bayrağını dalgalandırdığım için gururluyum." ifadelerini kullandı. 

Serbest dalış branşında 2 yıllık deneyimi bulunduğunu belirten Hamza Varol, "Çalışmalarımı sürdürüyorum. Şimdiki hedefim ise Dünya Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde altın madalya kazanmak. Bunun zor olduğunun farkındayım ama kendimi geliştiriyorum." dedi.

Yorumlar (0)