İki bacağını kaybetse de yılmadı! Rekor üstüne rekor kırıyor

2002 yılında yaşadığı bir iş kazası sonrası iki bacağını kaybeden 41 yaşındaki kepçe operatörü Kaner Altıntaş, sonrasında tanıştığı halter sporunda peş peşe Türkiye şampiyonlukları yaşadı, kaldırdığı 180 kiloluk ağırlıkla da rekor kırdı.

SPOR 02.05.2022, 16:08 03.05.2022, 11:31
İki bacağını kaybetse de yılmadı! Rekor üstüne rekor kırıyor

Samsun’da hayatını sürdüren ve uzun yıllar kepçe operatörü olarak çalışan Kaner Altıntaş, 2002 yılında büyük bir kaza geçirdi. Trabzon’daki bir inşaat çalışmasında devrilen kepçenin kabininden fırlayan Altıntaş, kepçenin iki bacağını ezmesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Altıntaş’ın iki bacağı da kurtarılamadı. Diz üstünden itibaren iki bacağını da kaybeden Altıntaş, buna rağmen hayata küsmedi. Halter sporu ile tanışarak antrenmanlara başlayan Altıntaş, 3 kez Türkiye şampiyonu oldu. 180 kiloluk ağırlığı kaldırarak tarih yazan başarılı sporcu, yeni bir rekorun da sahibi oldu.  

“10 sene boyunca bu psikolojik problemlerle mücadele ettim”

Yaklaşık 1.5 ay önce bir kez daha Türkiye şampiyonu olarak yeni bir başarıya daha imza atan Altıntaş, “Ben çalışmalarıma evimde devam ediyorum. Herhangi bir hocam yok. Kendi gayretimle mücadele ediyorum, bu şekilde kendimi geliştiriyorum. 2002 yılında maalesef kötü bir olay yaşadım. Bacaklarımın ikisini de kaybetmek beni çok yıprattı. Bu büyük bir travmaydı. 10 sene boyunca bu psikolojik problemlerle mücadele ettim. Altından kalkmak gerçekten kolay değil. Arkadaşlarım önerisi ile haltere başladım. Bu süreçte doktorumla da sık sık iletişim halindeydik. Kendisi bu yönde olumlu bir görüş belirtti. Böylelikle aklıma yattı” şeklinde konuştu. 

“Sakatlık sonrası 4 senelik bir ara vermek durumunda kaldım”

Halterdeki ilk başarısını 8 yıl önce elde ettiğini belirten başarılı sporcu, “2014 yılında önemli bir başarı kazandım. Ampute halter dalında ilk kez derece yaptım ve Türkiye 2’ncisi olmayı başardım. Ardından daha da çok azmettim ve 1 sene sonra bu kez şampiyon oldum. Bir sene sonra bir kez daha Türkiye şampiyonu olmayı başardım. Bu süreçte milli takım kadrosunda da yer almaya başladım. Sonrasında 4 senelik bir ara vermek durumunda kaldım. 2020’de yeniden haltere başlangıç yaptık. Bu sene bir kez daha Türkiye şampiyonu olarak adımızı tarihe yazdırdık. Toplamda 3 Türkiye şampiyonluğum var. Bu da benim için çok büyük bir gurur” ifadelerini kullandı. 

“Geri döndükten sonra bir kez daha Türkiye şampiyonu olmak çok daha güzel bir his”

Spora ara verdiği 4 yıllık süreçte sağlık sorunları ile mücadele ettiğini ve Samsun’da tedavisinin sürdüğünü belirten Altıntaş, “Bu tedavi sayesinde spordan kopmamış oldum. Geri döndükten sonra bir kez daha Türkiye şampiyonu olmak çok daha güzel bir his. 2016 senesinde Macaristan’da gerçekleştirilen organizasyonda milli takımımız adına mücadele ederken bir sakatlık yaşadım. O sebeple 4 senelik bir ara vermek durumunda kalmıştım. 4 seneden sonra 2020 yılında tekrar geri dönüş yaptım. Türkiye Şampiyonası 2021 yılında pandemi dolasıyla gerçekleştirilememişti. Tüm şampiyonalar zaten iptal olmuştu. 2021’in son günlerde bir sakatlık daha yaşadım. Omzumdaki sorun tekrar baş gösterdi. Peş peşe tedavi süreçleri yaşadım ancak bir türlü toparlayamadım” dedi. 

“Tedavi sürecim sonlandıktan yalnızca 2 ay sonra Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi”

Sonrasında arkadaşlarının tavsiyesi ile bir başka doktora gittiğini dile getiren Altıntaş, “Dr. Cengizhan Doğan ile bu vesileyle tanıştık. 1 aylık bir tedavi dönemim oldu. Böylelikle sağlığıma tekrar kavuştum. Hafiften çalışmaya da başlamıştım. Tedavi sürecim sonlandıktan yalnızca 2 ay sonra Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi. Böyle zor koşullar altında şampiyonaya girmeme rağmen Türkiye şampiyonu olmayı başardım. Omzumdaki sorunla ilgili tedavi sürecimiz hala devam ediyor. Tedavim devam ederken böylesine büyük bir başarı kazanmak da herkese nasip olmaz diye düşünüyorum. Şimdi hedefimde Avrupa şampiyonası var” ifadelerini kullandı. 

“Doktorum içimi rahatlatan bir konuşma yaptı ve tedirgin olacak bir şey olmadığını dile getirdi”

Omzundaki sakatlığın ardından bir süre doktoru ile istişareler yürüttüklerini belirten Altıntaş, “Bu acının ne kadar kötü olduğunu bildiğim için, tekrar nüksedince doktoruma danışmak zorundaydım. Yaşımız da belli bir noktaya geldiği için, biraz daha bu konularda dikkatli olmak ve önerilere kulak vermek gerekiyor. Doktorum içimi rahatlatan bir konuşma yaptı ve tedirgin olacak bir şey olmadığını dile getirdi. O da bana moral verdi. Şimdi daha moralli ve kararlı bir şekilde çalışmalarıma devam ediyorum” şeklinde konuştu. 

“Şikâyet edilen noktada kemik ödemi ve iltihap tespit ettik”

Altıntaş’ın tedavisini yürüten Dr. Cengizhan Doğan ise yaptığı açıklamada, “Kaner Bey’in ciddi bir omuz ağrısı vardı. Bize geldi, tetkiklerini gerçekleştirdik. Şikâyet edilen noktada kemik ödemi ve iltihap tespit ettik. Hemen bir program çıkartarak rehabilitasyon sürecine başladık. Fizik tedaviye yine bu süreçte özel önem verdik. Lazer tedavisi de bu süreçte kullanıldı. Tedavinin ardından omuz bölgesinde gözle görülür bir iyileşme fark ettik. Bu vesile ile yeniden haltere dönmesinde bir sorun olmayacağı kanaatine vardık. Kaner Bey’in yaptığı spor basit ve hafif bir spor değil. Tekrar, buna benzer bir sakatlıkla karşılaşmaması adına takiplerimizi ve kontrollerimizi aralıksız olarak sürdürüyoruz. Kendisine de bundan sonraki spor kariyerinde başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

Yorumlar (0)