Houston Rockets-San Antonio maçı tekrarlanacak mı?

NBA'de oynanan Houston Rockets-San Antonio Spurs karşılaşmasının bitmesine 7:50 kala Rockets'ın bulduğu basket hakemler tarafından sayı değeri kazanmazken, eşitlikle biten normal süreden sonra uzayan maçı Spurs 135-133 kazandı.

SPOR 04.12.2019, 16:16
Houston Rockets-San Antonio maçı tekrarlanacak mı?

NBA’de Texas derbisinde Houston Rockets, deplasmanda San Antonio Spurs ile karşı karşıya geldi. Rockets’ın 15 sayıyla üstün olduğu karşılaşmanın bitimine 7 dakika 50 saniye kala enteresan bir olaya sahne olundu.

Roketlerin yıldız futbolcusu James Harden rakibinden topu çaldıktan sonra boş alanda top sürüp smaca gitti. Harden’ın smaçladığı top çemberden geçtikten sonra filenin etkisiyle tekrar çemberin üzerine geldi. Ne olduğunu anlamayan hakemler oyunu devam ettirirken topun parke dışına çıkmasıyla oyuna ara verildi. Rockets oyuncuları ve teknik ekibinin ısrarına karşın pozisyon tekrar izlenmeyince maç normal bir şekilde ilerledi.

Houston Rockets-San Antonio ile ilgili görsel sonucu

Esas problem ise karşılaşmanın ardından meydana geldi. Bu durumun ardından Spurs, bir ara 22 sayıya kadar çıkan farkı kapattı ve karşılaşmayı uzatmaya götürdü. Normal süresi eşitlikle sona eren karşılaşmayı iki uzatmanın ardından San Antonio Spurs 135-133 kazandı. Sonuç olarak basit bir matematiksel işlemle, normal süresi eşitlikle sona eren karşılaşmada Rockets’ın bulduğu iki sayı geçersiz sayıldı ve Houston ekibi bu karar nedeniyle galibiyet elde edemedi.

Karşılaşmanın ardından tartışmalı pozisyon tekrar gündemde yer aldı. Hakemler birliği maçın ardından yaptığı açıklamada pozisyon için hatalı karar verildiğini ve doğru kararın basket olduğunu ifade etti.

ESPN muhabiri Tim MacMohan, haberinde Houston Rockets ekibinin karara itiraz edeceği ifadesi yer aldı. Rockets cephesinin beklentisi karşılaşmanın hükmen kendilerine verilmesi ya da en azından 7 dakika 50 saniyelik süre için tekrar oynanması yönünde olacak Ancak MacMohan’a göre karşılaşmanın hükmen Rockets’a verilme ihtimali çok düşük.

Houston Rockets-San Antonio ile ilgili görsel sonucu

Karşılaşmada James Harden 50 sayıyla oynarken All-Star guardın bu performansı galibiyete yetmedi. Russell Westbrook’un sadece 7/30 saha içi isabetle 19 sayı üretmesi de Rockets’a galibiyet için pek yardımcı olmadı. Ayrıca karşılaşmanın son pozisyonunda DeMar Derozen’ın aldığı hücum faul Spurs’e galibiyeti getirdi.
 

Yorumlar (0)