Hollanda'da unutulmaz maç! Ajax son saniyede yıkıldı

Şampiyonlar ligi yarı final maçında Ajax ve Tottenham karşılaştı. Ajax’ın, Tottenham’ı 1-0 yendiği maçın rövanşında futbol şöleni yaşandı.

SPOR 09.05.2019, 08:59 09.05.2019, 09:23
Hollanda'da unutulmaz maç! Ajax son saniyede yıkıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalistler bu gece belli oldu. Ajax - Tottenham mücadelesiyle yarı final maçları sona erdi. Şampiyonlar liginde final oynayacak takımlar ise Liverpool - Tottenham oldu!

Ajax ve Tottenham’ın ilk karşılaşmasında, Ajax rakibi Tottenham’ı 1-0 mağlup etmişti. Dün gece oynanan karşılaşmaya da Ajax hızlı başlamış ve ilk yarıda 2-0 öne geçmişti. Tottenham maçı geride götürürken, Lucas Moura’nın yaptığı hat-trick'le 3-2 maçı kazandı. Tottenham böylece şampiyonlar ligi tarihinde final oynayacak olan 40. farklı takım oldu.

Maça ev sahibi Ajax hızlı başladı. Karşılaşmanın 5. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen kaptan De Ligh takımını 1-0 öne geçirdi. Ajax golün verdiği rahatlıkla baskılı oyununa devam etti ve Tottenham kalesinde tehlikeler yarattı. İlk yarının 35. dakikasında da Faslı yıldızı Hakim Ziyech ile farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan topu taşıyan Tadic'in pasına çaprazdan uzak köşeye mükemmel bir vuruş çıkaran Ziyech Ajax'ın iyice rahatlamasını sağladı. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Tottenham fırtınası

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise adeta Tottenham fırtınası esti. Tottenham'ın Brezilyalı yıldızı Lucas Moura sahne aldı. 55. dakikada takımını umutlandıran golü kaydeden Moura, 4 dakika sonra 59. dakikada bir kez daha sahne aldı ve skoru 2-2'ye getirdi. Bu skorun ardından iki takımda net pozisyonlar bulmaya başladı.

Bu unutulmaz maça damga vuran Moura 90+5. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve hat-trick yaparak takımını finale çıkardı. İngiliz ekibi Tottenham tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi. En son 1996 yılında finale çıkma başarısı gösteren Ajax ise tecrübesizliğin ve hataların kurbanı oldu, final biletini Tottenham'a kaptırdı.

Maçta ilginç anlar yaşandı

Maça damgasını vuran anlardan birisi de Ajax’lı Müslüman futbolculardan 3 tanesinin sahada oruç açtıkları görüldü.

Yorumlar (0)