Higuain'den sürpriz karar

MLS (Amerikan 1'inci Futbol Ligi) ekiplerinden Inter Miami'nin formasını terleten Arjantinli yıldız oyuncu Higuain, bu sezonun sonunda futbolculuk kariyerine nokta koyacağını açıkladı.

SPOR 03.10.2022, 23:42 04.10.2022, 17:25
Higuain'den sürpriz karar

Gerçekleştirdiği basın toplantısında gözyaşları içerisinde emeklilik kararını açıklayan 34 yaşındaki oyuncu, "Futbola elveda demenin vakti geldi. Bunu kulübüme birkaç ay evvel söylemiştim, birkaç gün içerisinde alınmış bir karar değil." diye konuştu. 

Uzun senelerdir futbolun içerisinde olduğunu belirten Higuain, "Buraya ilk adım attığımda, bu oyundan çok büyük zevk alıyordum. Kariyerimin en güzel dönemlerinden birini burada yaşadım fakat o zamanlar futbolculuk kariyerimin bir başka dönemindeydim. Şimdi ise futbol oynarken kaydettiğim gollerden aldığım zevk gibi her daim hayal ettiğim emekliliği bekliyorum." şeklinde konuştu.

Avrupa devlerinin formasını giydi

Arjantin ekiplerinden River Plate'te başladığı futbolculuk kariyerinde Chelsea, Milan, Juventus, Napoli ve Real Madrid gibi Avrupa'nın en önemli takımlarında forma giyen Gonzalo Higuain, 2020'de Inter Miami'ye imza atmıştı. 

Kulüp kariyerinde 707 maçta 333 defa fileleri sarsan Higuain, 75 müsabakada görev aldığı Arjantin Milli Takımı'nda ise 31 gol attı.

Yorumlar (0)