"Herkes şikayet ediyor, çözüm önerileri yok"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, futbol gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Özdemir, "Herkesin futbol ortamından şikayeti var ama hiçbirinin çözüm önerisi yok. Biz X kulübün, Y kulübün federasyonu değiliz, 18 kulübün de değiliz" dedi.

SPOR 06.02.2020, 11:24 06.02.2020, 11:45
"Herkes şikayet ediyor, çözüm önerileri yok"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı.

İşte Özdemir'in açıklamaları...

"Bugün sizlerle, özellikle son günlerde oluşan gündemi değerlendirmek, kulüplerimizden gelen eleştirileri yanıtlamak, bu sezon yaşanan olayları bir de Federasyon cephesinden dinlemeniz için bir araya gelmek istedik."

"Hiçbirinin çözüm önerisi yok"

"Üzülerek söylüyorum, bugün konuşacağımız konular yerine milli takımımızın EURO 2020'de nasıl başarılı olacağını tartışmayı, Türkiye'nin paha biçilmez boyutta tanıtım yapacağı, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili hazırlıkları konuşmayı çok isterdim. Herkesin futbol ortamından şikayeti var ama hiçbirinin çözüm önerisi yok. Kulüpler şu ana kadar TFF ile ilgili 50'ye yakın resmi açıklama yaptı. 18 kulüp, TFF'den, hakemlerden ve kurullarımızdan şikayetçi."

"Biz X kulübün, Y kulübün federasyonu değiliz"

"Bir kurulumuz karar alıyor, 18 kulübümüzden de farklı sesler çıkıyor ama ortak tek bir ses var: 'Federasyon önümüzü kesiyor, MHK bizi hedef alıyor'... 18 kulübü birden nasıl hedef alırız? Eleştiri tabii ki olacaktır, yeter ki ölçülü, saygılı, adil olsun. Biz X kulübün, Y kulübün federasyonu değiliz. 18 kulübün de değiliz. Binlerce futbolcunun, futbolun tüm paydaşlarının federasyonuyuz."

"Bu tablonun futbolumuza zarar vermekten başka bir yansıması olmadı. Kirli düzen, şaibe, masa başı oyunlar, masaya vurma, masayı kırma gibi, sorumluluktan uzak söylemlerin Türk futboluna ne faydası olabilir? Hiçbir zaman bir kulübü, diğerinden ayırt etmedik. Protokolleri herkese eşit uyguladık. Kulüplerin çıkarlarını değil, Türk futbolunun menfaatlerini gözettik."

"O saygıyı maalesef göremedik"

"Tarafsız kurullarımızın aldığı her karara saygı bekledik ama hiçbir gün o saygıyı maalesef göremedik. Bilakis, kurulların bağımsız kararlarına art niyetle yaklaşıldığını, algı operasyonları yürütüldüğünü de sıkça gördük. Her eleştiriyi sineye çektik, kendimizde hata aradık, düzeltme yoluna da gittik. Polemiklerin içinde kaldık ama kulüplerimizle hiçbir zaman polemiğe girmedik. Cevap yetiştirme yolunu seçmedik. Birbirinin kopyası tepkilerin ortaya konulmasını da manidar buluyoruz. Hiçbir kesim ya da grubun etki oluşturma çabasına hiçbir zaman izin vermeyeceğiz."

"Şenol Güneş'e ve kadromuza güveniyoruz"

"Bugün hepimizi birleştiren, kenetleyen, gurur duyduğumuz bir milli takımımız var. Son Dünya Kupası sahibi Fransa'ya karşı Konya'da kazanıp, Paris'te berabere kalan, evinde gol yemeyen, 1 maç kala da finalleri garantileyen bir milli takımımız var. Hocamıza, kadromuza güveniyoruz. Önümüzde finaller var. Maç maç bakacağız, gidebileceğimiz en üst noktaya kadar da gideceğiz."

Yayıncı kuruluş açıklaması

"FFP talimatı ve takım harcama limitleri, bugün çok tartışılmaktadır ama Türk futbolunda almış olduğumuz kararlar bir devrim niteliğindedir. Göreve gelir gelmez yayıncı krizini kucağımızda bulduk. Kulüplerin menfaatlerini maksimum koruyabilmek için seri olarak 14 toplantı gerçekleştirdik. Paris'te beIN SPORTS'un üst yönetimiyle bir araya geldik ve her iki tarafın haklarını koruyacak kararlar aldık. 2 Ağustos'ta beIN SPORTS'la sözleşme yeniledik. Kulüplerimizin 3 ay geciken ödemelerinin hepsini yaptık. Kulüplerimiz de o parayla transfer yaptı. %13'lük bir kayıp oldu ancak yayıncımızla istikrarlı işbirliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Digiturk, bizim stratejik ortağımızdır. Gelecek sezon da Türk futbolunun değerini yükselterek kendileriyle yola devam edeceğiz."

"Sponsorluk çalışmalarımız sürüyor"

"Sponsorluk çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yeni sponsorluk müjdelerimiz olacak. Milli takımımızın artan başarılarıyla birlikte, yeni anlaşmalarla büyümeye devam edeceğiz."

"UEFA hayran kaldı"

"Süper Kupa finali Vodafone Park'ta oynandı. Araştırmalara göre, Türkiye'ye 1 milyar TL'den fazla fayda sağlandı. UEFA hayran kaldı. Organizasyon gücümüzü, 30 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finaliyle göstereceğiz. Yeni projelerimizi çok önemsiyoruz. UEFA Çocuk Vakfı ile çok önemli bir anlaşma yaptık. Şanlıurfa'da ortak proje için imzaları attık, çalışmaları sürdürüyoruz."

Yorumlar (0)