Hayattaki en yaşlı olimpiyat şampiyonu!

Agnes Keleti, hayattaki en yaşlı olimpiyat şampiyonu... Macaristan'da hayatına devam eden 99 yaşındaki efsane, "Çocukların ilk etapta, vücutlarını değil, zihinlerini geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

SPOR 10.01.2020, 09:54 12.01.2020, 15:13
Hayattaki en yaşlı olimpiyat şampiyonu!

Agnes Keleti...

Hayattaki en yaşlı Olimpiyat şampiyonu.

Efsane şampiyon, 1952 Helsinki Oyunları ve 1956 Melbourne Oyunlarında 5'i altın olmak üzere toplam 10 madalyanın sahibi oldu.

Zarif evinde basın mensuplarını ağırlayan Agnes Keleti, 99 yaşında olmasına rağmen formundan hiç bir şey kaybetmiyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yaşamına devam eden efsane şampiyonun hayatı, yalnızca şampiyonluklarla sınırlı değil.

Babası ve amcasının Auschwitz'teki Nazi ölüm kamplarında hayatını kaybettiğini söyleyen Keleti, çocukların öğrenmesi gereken en önemli şeyin "yaşam sevinci" olduğunu dile getirdi.

"Kendimi podyumda göstermek yerine cimnastik yapmayı seçtim" sözleriyle Agnes Keleti, evindeki bir köşe olimpiyat madalyalarına ait.

"Önemli olan madalyalar değil, onlarla gelen deneyimler" diyen şampiyon, "Geçmiş geçmişte kaldı ama hala bir gelecek var" ifadelerine yer verdi.

Cimnastik antrenmanlarının oldukça zor olduğunu vurgulayan olimpiyat şampiyonu sporcu, çocuklar ilk etapta, vücutlarını değil, zihinlerini geliştirilmesi gerekiyor dedi.


 

Yorumlar (0)