Hava koşullarından erken bitmişti: 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda madalyalar verildi

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda ödül töreni yapıldı. Dereceye giren sporcular için ödülleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu tarafından verildi.

SPOR 17.04.2022, 17:06
Hava koşullarından erken bitmişti: 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda madalyalar verildi

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nca düzenlenmiş olan Tour of Türkiye’nin 8. gününde gerçekleştirilecek İstanbul – İstanbul etabı 25. kilometrede kaza riskinin artması ve hava şartlarının kötüleşmesinden dolayı sporcuların isteği ve takım koordinatörlerinin aldığı kararla sonlandırıldı.

Taksim’de bulunan AKM önünde başlayan etapta sporcular, Kuzguncuk’tan itibaren nötralize olarak herhangi bir mücadeleye girmeden kontrollü bir şekilde parkuru bitirdi. Turun ödül töreni, AKM önünde yapıldı.

Turu, Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin genel klasman lideri olarak tamamladı ve turkuaz mayoyu elde etti. Organizasyonu Alpecin – Fenix takımından Avustralyalı Jay Vine ikinci, İtalya’nın Drone Hopper – Androni Giocattoli takımından Arjantinli Eduardo Sepulveda ise üçüncü olarak bitirdi.

Belçika’nın Alpecin – Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen sprint liderinin giymiş olduğu yeşil mayo, Amerika Birleşik Devletleri’nin Wildlife Generation Pro takımından Noah Granigan da en iyi tırmanışçının giymiş olduğu kırmızı mayo, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden Batuhan Özgür ve Türkiye güzellikleri mayosunu da elde etti.

Takımlar klasmanında İspanya’dan Equipo Kern Pharma şampiyonluğu elde etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, genel klasmanda derece alan sporculara madalyalarını takdim etti. Takım klasmanında birinci olan Equipo Kern Pharma, kupasını Bakan Muharrem Kasapoğlu’ndan aldı. Kasapoğlu, Jasper Philipsen’de formasını giydirdi.

Batuhan Özgür’ün mayosunu vali Yerlikaya, Noah Granigan’a mayosunuysa Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan verdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Kasapoğlu ve Oktay’a günün anısına turu simgeleyen bir plaket takdim etti.

Turun genel klasman lideri Bevin konuştu

Dün yapılan Gelibolu – Tekirdağ etabının da genel klasman liderliğini elde eden Israel – Premier Tech takımından Patrick Bevin, şampiyon oldu.

Kupa töreni sonrasında düzenlenmiş olan basın toplantısında açıklamalar yapan 31 yaşındaki sporcu, “Bugün daha da az yağmur yağmasına karşın şartla etabı oldukça zorlaştırdı. Etabın tamamlanması çok riskliydi. Takımlarımız ve sporcular olarak yarış komiserleriyle görüşme yapıp fikir birliğiyle etabın iptal edilmesi yönünde karar verdik. En güzel 8. etabın iptal olması sebebiyle üzüntü ve hayal kırıklığı içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

Bevin, tozla yağmurun zemini olumsuz etkilediğinin altını çizerek, “Yarışın bu şartlar altında gerçekleştirilmesi söz konusu olamazdı. Yerdeki toz ile yağmur sebebiyle kaygan bir zemin vardı.” şeklinde konuştu.

Kontrollü bir şekilde bisiklet sürüp İstanbul’u görme olanakları olduğunun altını çizen Bevin, “Yeni Zelanda’dan gelerek böylesine güzel bir şehirde gezmek oldukça keyifliydi ancak gerçek bir yarış olmasını arzulardım. Öte yandan ise İstanbul’da güzel bir tur atmış olduk.” dedi.

Bevin 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na ilişkin ilk defa bir genel klasman zaferi elde ettiğini söyleyerek, “Çok zevkli bir tur oldu ve güzel bir şekilde sonuçlandırma imkanı buldum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)