Harcama limitleri belli oldu, Galatasaray rahatladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerin harcama limitlerini duyurdu. Galatasaray, 493 milyon lira ile ilk sırada yer aldı. 

SPOR 04.08.2020, 12:53
Harcama limitleri belli oldu, Galatasaray rahatladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gelecek sezon için harcama limitlerini açıkladı. 

Galatasaray, 429 milyon 42 bin 297 lira ile ilk sırada yer aldı. Beşiktaş, 259 milyon 217 bin 149 lira ile ikinci sırada yer aldı. Fenerbahçe ise 154 milyon 411 bin 381 lira ile üçüncü sıraya yerleşti. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından duyurulan harcama limitleri, kulüplerin futbolcu maaşları, menajerlere verilen ücretler ve teknik ekip giderlerini kapsıyor. 

Birinci sırada yer alan Galatasaray'ın, futbolcu ve teknik ekibe verdiği maaşın tamamı ile menajerlere verdiği komisyon ile diğer faaliyet harcamalarının, 2019-2020 sezonu için duyurulan 368 bin lirayı maksimum yüzde 30 civarında geçebileceği söylenebilir.

Takımların, 2019-2020 sezonunda kendilerine sunulan harcama limitlerini yüzde 30'una kadar geçmeleri durumunda herhangi bir ceza almayacakları, söz konusu oranın gelecek sezon için yüzde 15'e gerileyeceği ifade edildi. İlerleyen sezonlarda ise takımların, kendilerine sunulan harcama limitlerini hiçbir şekilde geçmemeleri gerekecek. 

Harcama limitlerinin yüzde 5'e kadar geçilmesi durumunda "ihtar" verileceği, yüzde 6-10 geçilmesi durumunda "kadro kısıtlaması" getirileceği, yüzde 11-15 geçilmesi halinde "transfer yasağı" uygulanacağı, yüzde 16-20 geçilmesi halinde "transfer yasağı ve bir puan silme cezası, kadro kısıtlaması ve para cezası yaptırımlarından biri ya da birden fazlasının" devreye sokulacağı bildirildi. 

Harcama limitlerinin yüzde 21-25 geçilmesi durumunda "iki puan silme cezası, ilave olarak transfer yasağı, para cezası ve kadro kısıtlaması yaptırımlarından birinin ya da birden fazlasının" uygulanacağı, yüzde 26 ve fazlasının geçilmesi halinde "üç puan silme cezası, ilave olarak transfer yasağı, para cezası ve kadro kısıtlaması yaptırımlarından birinin ya da birden fazlasının" devreye sokulacağı bildirildi. 

Yorumlar (0)