Hamilton, Formula 1'de farklı galibiyet aldı!

Hamilton, dördüncü galibiyetini arayan Ferrari karşısında yarış pistinde 73 sayı kazanan taraf oldu.

SPOR 30.09.2019, 13:01
Hamilton, Formula 1'de farklı galibiyet aldı!

Lewis Hamilton Mercedes ile  Ferrari'yi geride bırakarak Rusya GP'de "özel" bir sonuç elde ettiğine inanıyor.

Hamilton ve Valtteri Bottas, Formula 1 yarışında dün düzenlenen Rusya GP'de birinci ve ikinci sırada yarışı tamamlayarak, Ferrari daha hızlı bir yarış arabasını ortaya koymasına rağmen yarışın kazanan isimleri oldular.

Mercedes pilotu, yarışın başlangıcında "bir başka gezegende" olduğunu Ferrari'nin Vettel tarafından bir iki tanesini oluşturduğu ışıklarda havaya uçurduğunu açıklayan Hamilton, sonucun her şeyi elde etmesiye başardığını açıkladı.

Bottas'ın unvanını 73 puana yükselten Hamilton, “Takım için karşılaştığımız zorlukları göz önünde bulundurarak inanılmaz bir gündü” dedi ve sözlerine Bu haftasonu bu arabadan daha fazla çekilmemiz gerektiğini biliyorduk. Orada daha fazla potansiyel vardı ama nerede olduğunu bilmiyorduk. Bu haftasonu Ferrari'ye biraz daha yaklaştık ve bu ilerlemek için yeterli oldu" şeklinde devam etti.

Hamilton daha sonra "Bu adamlar şu anda hala baskın durumdalar, bu nedenle bugün bizden onlardan öne çıkmak için özel bir iş aldık." sözlerini ekledi.

Mercedes’in ön sıradan yarışı kazanma umutları, Vettel Leclerc’in açılış safhasında önderlik etmesiyle tehlikeye girmişti ancak dünya şampiyonlarının Cumartesi günü ikinci çeyreğe ilişkin strateji kararı Hamilton ve Bottas’ı daha dayanıklı orta lastikler üzerinde çalışmaya başladıklarını sanuçla kanıtladılar. Onların as kartı, atılan iyi bir servet olsa bile.

Bu sezon 16 yarışta Hamilton'un dokuzuncu galibiyeti oldu. Hamilton,  "Kazandığımızdan bu yana çok uzun bir zaman gibi geliyor ama ben öyle olmadığını biliyorum." dedi.

Yorumlar (0)