Hamilton: Ferrari'yi yenmek artık zor!

Lewis Hamilton, Ferrari'nin artık 'yenilmesinin çok zor' olacağını söyledi.

SPOR 24.09.2019, 17:08 24.09.2019, 22:00
Hamilton: Ferrari'yi yenmek artık zor!

Singapur GP yarışı sonrası Lewis Hamilton, Ferrari'yi sezonun geri kalanında yenmenin çok zor olacağını söyledi.

Ferrari, Mercedes'in Hamilton ile dördüncü sırada bitirdiği yarışta art arda iki sürücüsü ile zaferini kutladı.

Hamilton, daha önce sadece hızlı devrelerde iyi olan Ferrari'nin artık tüm pistlerde büyük rekabette olacağına inanıyor.

Briton, "Açıkçası arabaları şimdi her yerde gerçekten iyi çalışıyor, bu yüzden onları yenmek çok zor olacak. Tepelerde çok hızlılar onlarla rekabet edemiyoruz. Ama daha önce en iyi araba ile onlara karşı kazandık." dedi.

Beş kez şampiyon olan Hamilton, Singapur GP'nin ilk turlarında Ferrari yarışcısı Charles Leclerc'in hemen ardında ikinci sırada geliyordu ancak Mercedes strateji hatası yaparak dördüncü sıralaya geriledi.

Leclerc, Red Bull pilotu Max Verstappen ve Hamilton'un önünde, pit stoplarda üçüncü sıradan ikinci sıraya sıçradıktan sonra yarışı Ferrari ile Sebastian Vettek kazandı.

Önümüzdeki birkaç yarış zor olacak

Hamilton, "Bazı aşamalarda gelişmeler yaşadağımıza eminim. Önümüzdeki birkaç yarış zor olacak." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Dünya şampiyonasında komuta pozisyonunda takım arkadaşı Valtteri Bottas'ı Hamilton, 65 sayı ile geride bıraktı. Leclerc ve Verstappen 96 sayıda geride kalırken Vettel ise kazanan isim oldu. Hamilton, Mercedes'in altıncı dünya şampiyonluğunu devam ettirmenin yapması gereken bir iş olduğunu söyledi.

Hamilton, şampiyonluk pozisyonunda, sezonun ilk 10 yarışında yedi galibiyet kazanırken, son beş yarışta ise sadece bir kez kazandı.

Birlikte daha iyisini yapabiliriz

Yarış sonrası Hamilton, "Arka planda ne kadar çalıştığımız fark edilmedi. Kazanmış olduğumuz yarışlar bile muhtemelen dışarıdan algılanan kadar bize kolay gelmedi. Yarışa başlamak, doğru strateji yapmak çok önemli. Elbette zaman ilerledikçe dahada zorlaştı. Ancak aynı zamanda daha iyi bir iş yapmamız gerekiyor. Sezonun başında çok iyi işler yapıyorduk. Birlikte daha iyisini yapabiliriz. Takım olarak kazanıp, takım olarak kaybediyoruz. Şu anda hepimiz kendimizi iyi hissetmiyoruz. Bir sonraki yarış için kendimizi yeniden canlandırmaya ve daha iyi bir iş çıkarmaya ihtiyacımız var." dedi.  

Rusya GP'si için endişelenen Mercedes'in korkusu, Ferrari'nin parkurda daha güçlü motora sahip olup, Belçika ve İtalya'da olduğu gibi uzun yollarda başarılı olmak onlara avantaj sağlamış olacak.

Yorumlar (0)