Hakemliği bırakıp yorumcu olan Fırat Aydınus, isyan etti! "Operasyon yaptılar"

Hakemliği bırakan Fırat Aydınus, hem kendisi hem de Cüneyt Çakır'la ilgili önemli açıklamalar yaptı. Aydınus, "Türkiye'de hakemlere yapılan operasyon yüzünden Katar yolunu kestiler. Kırgınız." sözlerini kullandı. 

SPOR 06.08.2022, 12:36 06.08.2022, 17:47
Hakemliği bırakıp yorumcu olan Fırat Aydınus, isyan etti! "Operasyon yaptılar"

Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru hakemliğe veda eden ve bu sezon yorumculuk kariyerine başlayan Fırat Aydınus, Trabzonspor'un İstanbulspor'u 2-0 yendiği maçtan sonra bir televizyon programında açıklamalar yaptı.

Cüneyt Çakır’la ilgili çarpıcı açıklamalar

Fırat Aydınus, hakemliği bırakan Cüneyt Çakır için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Geçen sezon hakemlerin görevden alınmasına ilişkin ilk kez açıklama yapan Aydınus, "Geçen yıl, 8 Mart operasyonu adıyla lanse edilen ve bu operasyonda bulunanlara karşı bir kırgınlık vardı. Bunlar, Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'na gitmesini engelledi. Bu çok açık. Bundan sonraki süreçte birkaç gün önce yine maç yönetti. Ondan evvel UEFA koşusu yaptı. TFF Merkez Hakem Kurulu belirlendikten sonra seminere çıktı. 2 gün sonra ise hakemliği bıraktı." ifadelerini kullandı. 

“Çakır’ın 2023 Ağustos'a kadar sözleşmesi bulunuyordu"

Cüneyt Çakır'ın hakemliği bırakmasının kendi kararı olmadığını söyleyen Aydınus, "Cüneyt Çakır'ın ‘Buna kendimi hazırlıyorum’ demesi soru işareti uyandırdı bende. Belli konularda hakemlere baskı yapıldı mı? Bu önemli. Alper Ulusoy'un VAR kadrosuna geçmesindeki sebepler neler? Cüneyt Çakır'a ne aktarıldı? Böyle bir karar varsa, değerimize bir jübile maçı verilmeli. Çakır'ın 2023 Ağustos ayına kadar sözleşmesi vardı." açıklamasını yaptı.

Cüneyt Çakır'ın hakemliği bırakmasından sonra Avrupa'da maç yönetmesinin imkansız olduğunu ifade eden Fırat Hoca, "Bırakma isteği tercih olabilir fakat baktığımda alt kademelerdeki hakemlerle yakından ilgilenmesi oldukça güzel. Ben inanıyorum ki UEFA'da birçok konuda eğitim verebilecek kapasitesi olan biri. Kendisine Türk halkı olarak teşekkür etmemiz lazım. İnsan düşündüğünde soru işaretleri oluyor fakat bu soru işaretleri yanıtını bulur. Cüneyt Çakır UEFA temsilcileriyle ‘Ben bırakıyorum’ diye görüşmüştür. Türkiye'de hakemliği bırakırsa Avrupa'da devam etmesi imkanısz. Türkiye'de hakemlere yapılan operasyon sebebiyle Katar yolu kesildi. Türkiye'de bıraktığı için Avrupa'da artık devam etmesi imkan dahilinde değil” dedi.

"Kırgınız"

Kırgınlıkları olduğunu belirten eski hakem Aydınus, "Cüneyt Çakır'ın kararı kendisi için hayırlı olsun. Aldırılma gibi bir durum olursa onu aldırana da hayırlı olsun. Cüneyt Çakır'ın nasıl kırgınlıkları varsa benim de bazı kişilere var. İlerleyen süreçte daha ayrıntılı anlatacağım." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)