Hakemlerin koronaya yakalanmasında ihmal mi var? İşte o iddia...

Süper Lig'de bir üst klasman hakemi ile iki üst klasman yardımcı hakemin, "ihmal" nedeniyle yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı iddia edildi. Kısa bir süre önce gerçekleştirilen hakem seminerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilmediği ileri sürüldü.  

SPOR 14.09.2020, 14:53 14.09.2020, 14:58
Hakemlerin koronaya yakalanmasında ihmal mi var? İşte o iddia...

Türkiye'de etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) spor dünyasını da sarsmaya başladı. 

Süper Lig'de bir üst klasman hakemi ile iki üst klasman yardımcı hakemi, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı.

Konuya ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 

Yeni Şafak'ta bulunan bir haberde, söz konusu durumun "ihmal"den kaynaklandığı iddia edildi. 

"Seminerde önlemlere dikkat edilmedi"

Haberde, geçtiğimiz günlerde bir hakem semineri gerçekleştirildiği ve söz konusu seminerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilmediği, ayrıca hakemlere test uygulanma sürecinde karşılaşılan problemlere ilişkin yeni bilgilere ulaşıldığı kaydedildi. 

TFF'ye (Türkiye Futbol Federasyonu) ait tesislerde geçtiğimiz günlerde bir hakem semineri gerçekleştirildiği belirtilen haberde, söz konusu seminerde kapalı alanlarda alınması gereken birçok önlemin alınmadığı, bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaygısının yaşandığı ifade edildi. 

"Maskesiz dolaştılar"

Haberde, Türkiye'nin değişik yerlerinden hakemlerin seminere katıldığı ve birçok hakeme yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulanmadığı aktarılarak, bununla beraber seminere katılanların maskesiz dolaştığı ve tedbirlerin yetersiz olduğu bildirildi. 

Diğer yandan, hakemlerin vaka sayısının fazla olduğu Ankara'da bir araya getirilip atletik testlerden geçirilmesinin de büyük bir tehlike yarattığı iddia edildi. 

Hakemlerin Süper Lig maçları başlamadan iki gün önce yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yaptırmak için bankaya para yatırdığı ve daha sonra İl Sağlık Müdürlüğüne müracaat ederek test yaptırdığı kaydedilen haberde, söz konusu sürecin ciddi bir risk oluşturduğu ifade edildi. 

Ne olmuştu?

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu), 11 Eylül günü bir üst klasman hakemi ile iki üst klasman yardımcı hakemine yeni tip koronavirüs (Covid-9) testi uygulandığını bildirmişti.

Yapılan açıklamada, test sonuçlarının pozitif çıktığı ifade edilmişti.

Hakem ve yardımcı hakemlerin herhangi bir belirti göstermediği kaydedilen açıklamada, söz konusu kişilerin önlem olarak izolasyona alındıkları ve tedavi sürecine geçildiği aktarılmıştı. 

Açıklamada, izolasyonun iki hafta boyunca devam edeceği ve bütün kontrollerin ayrıntılı bir şekilde takip edileceği duyurulmuştu.

İsimleri belli olmuştu

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan üst klasman hakemin Ramazan Keleş olduğu ortaya çıkmıştı.

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan üst klasman yardımcı hakemlerinin ise Samet Çiçek ve Volkan Narinç olduğu belirtilmişti.

Yorumlar (0)