Hakeme yumruk atan futbolcu önce men cezası aldı, sonra kovuldu!

Zonguldak'ta amatör lig maçında hakeme yumruk atan futbolcu önce futboldan 1 yıl men cezası aldı, sonra da kulübünden kovuldu.

SPOR 02.01.2020, 20:25
Hakeme yumruk atan futbolcu önce men cezası aldı, sonra kovuldu!

Zonguldak'ta geçtiğimiz Pazar günü 1. Amatör Küme Çaycuma Grubu'nda oynanan Veliköyspor-Nebioğlu Gençlikspor maçında Nebioğlu Gençlikspor futbolcusu Caner Kurt, maçın 68. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı. Kurt, karara tepkisini hakem Atakan Yüzlü'ye yumruk atarak göstermeyi tercih etti.

Hakem Yüzlü, kulağına isabet eden yumruk darbesiyle bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. Yüzlü, taburcu olduktan sonra kendisine yumruk atan Caner Kurt'tan şikayetçi oldu.

Hakem ve Gözlemciler Derneği de Kurt'u protesto etti

Zonguldak Futbol İl Disiplin Kurulu, olayın incelenmesinin ardından futbolcu Kurt'u futboldan 1 yıl men cezasına çarptırdı. Zonguldak Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ümit Kaya, hakemlere uygulanan şiddeti "Caner Kurt isimli şahısın seviyesiz ve fütursuzca yapmış olduğu saldırıyı şiddetle kınıyor ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağımızın bilinmesini isteriz" ifadeleriyle protesto etti.

"Hakem camiası ve tüm futbolseverlerden özür dileriz"

Nebioğlu Gençlikspor, hakem Atakan Yüzlü ve futbol camiasından özür dileyerek futbolcu Caner Kurt'un kulüple ilişiğinin kesildiğini açıkladı. Kulüp, kararıyla birlikte yayımladığı açıklamada "Futbolcumuz Caner Kurt maçın orta hakemi Atakan Yüzlü’ye fair-play harici fiili eylemde bulunmuş ve karşılaşma tatil edilmiştir. Kesinlikle tasvip etmediğimiz bir davranışta bulunan futbolcunun kulüple ilişkisi kesilmiş olup bu üzücü olay nedeniyle maçın hakemi Atakan Yüzlü, hakem kurulu, hakem camiası ve tüm futbolseverlerden özür dileriz. Futbol sahalarımızda görmek istemediğimiz fair-play kriterlerini bozan bu olayların son bulması adına Nebioğlu Gençlikspor yönetimi olarak asla taviz vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)