Haaland, Ibrahimovic'in izinde!

Salzburg'un forvet oyuncusu Erling Braut Haaland, Zlatan Ibrahimovic'in izinden gitmeyi umut ediyor.

SPOR 26.09.2019, 11:15 26.09.2019, 12:03
Haaland, Ibrahimovic'in izinde!

19 yaşındaki Avrupa futbolunun parlayan yıldızı Haaland, Salzburg'un Şampiyonlar Ligi'ndeki Genk maçında 2, 34 ve 45. dakikalarda attığı gollerle yaptığı hat-trcik sonrası tüm dikkatleri üzerine çekti.

Norveçli futbolcu, bu sezon yapmış olduğu çıkışla Zlatan Ibrahimovic'in peşinden gitmeyi hedefliyor.

Haaland, "Benim için Zlatan, İskandinavya'nın en büyüğüdür. Birinin ondan devralması gerekiyor" dedi.

LA Galaxy kulübünün forvet oyuncusu Ibrahimovic Barcelona, PSG, Inter gibi dev kulüplerden bazılarında forma giydi.

Hedefi Premier Lig

37 yaşındaki oyuncu, ABD'ye taşınmadan önce Manchester United'da 53 karşılaşmada 29 gol kaydetti. Haaland'da Premier Lig'de oynamak istediğini itiraf etti ve "Hayatım boyunca dünyanın en iyi kulüplerinde oynamayı hayal ettim ve özellikle İngiliz futbolunu çok seviyorum." dedi. 

Genç futbolcu, eski Leeds ve Manchester United oyuncusu Sallkjaer'in eski takım arkadaşı Manchester City oyuncusu Alf-Inge Haaland'ın oğlu.

Haaland, Solskjaer hakkında “Hem insan hem de eğitmen olarak yaşamım üzerinde büyük bir etkisi oldu. Şampiyonlar Ligi'ni kazandı ve inanılmaz derecede iyi bir oyuncuydu. Çok iyi bir koç ve bana çok şey öğretti. Bugün burada bulunmamın nedenlerinden biri." şeklinde bir açıklamada bulundu.

8 maçta 11 gol

2000 doğumlu olan Haaland, profesyonel futbol kariyerine Bryne kulünde başladı. Bu takımda resmî olarak 19 maçta yer aldı.

Molde FK'da oynadığı 2017-2018 sezonunda kadroda yer aldığı 27 karşılaşmada 12 gol kaydetti.

2018-2019 sezonunda yer aldığı Bundesliga ekiplerinden Red Bull Salzburg formasıyla çıktığı 8 karşılaşmada 11 kez fileleri havalandırdı.

Yorumlar (0)