Guti Hernandez, İspanya'da fırtınalar estiriyor!

İspanya 2. Lig'de Almeria'da teknik direktörlük yapan Guti Hernandez, performans ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Genç teknik adam 10 haftada takımı 45 puan ile takımını ligin zirvesine çıkardı.

SPOR 20.01.2020, 17:12
Guti Hernandez, İspanya'da fırtınalar estiriyor!

İspanya 2. Ligi’nin 14. hafta maçında Almeria’nın deplasmanda Real Oviedo ile golsüz berabere kalmasının ardından teknik direktör Pedro Emanuel ile yollarını ayırmasından sonra, Guti Hernandez takımın başına geçti.

Guti, Almeria ile ligde geride kalan 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak toplamda 21 puan topladı ve rakibi Cadiz’i averaj ile geçirerek 45 puan ile takımını zirveye yükseltti. 43 yaşındaki çalıştırıcının öğrencileri söz konusu 10 maçta 20 gol atarken, kalesinde ise 10 gole engel olamadı.

İlk defa teknik direktörlük görevinde 

Futbol kariyerinde sayısız başarısı olan ve almadık kupa bırakmayan Guti Hernandez, teknik direktörlüğe de oldukça başarılı başladı.

Teknik direktörlük kariyerine 2013-2014 yılında efsanesi olduğu Real Madrid’in altyapısında antrenör olarak başlayan İspanyol teknik adam, eflatun-beyazlı ekibin altyapı takımlarını çalıştırdıktan sonra 2018 yılının Temmuz ayında Türkiye'ye geldi.

Guti Hernandez’in 2010'da futbolcu olarak görev aldığı Beşiktaş ile bu kez antrenör olarak yolları kesişti. Siyah-beyazlı ekibin o dönemki teknik direktörü Şenol Güneş’in yardımcılığını yapan Guti’nin Beşiktaş kariyeri 2019 yılının Mayıs ayında sonlandı. Kasım ayında Almeria’nın başına geçen Guti, kariyerinde ilk kez 1’inci teknik adamlık görevini yapıyor.
 

Yorumlar (0)